De ce să pui o șosetă cu orez în cuptorul cu microunde. Este un secret folosit de zeci de ani

De ce să pui o șosetă cu orez în cuptorul cu microunde. Este un secret folosit de zeci de ani
O să vi se pară ciudat acest titlu, dar vă garantăm că nu este

O să vi se pară ciudat acest titlu, dar vă garantăm că nu este. Mai mult ca sigur că veți întreba „De ce să pui o șosetă cu orez în cuptorul cu microunde?”. Răspunsul este unule xtrem de simplu. Ceea ce vă mai putem spune, este că este un secret folosit de zeci de ani și culmea, face minuni.

Secretul folosit de zeci de ani. De ce să pui o șosetă cu orez în cuptorul cu microunde?

Un tampon de încălzire ar putea fi o bună sursă de ușurare pentru dureri de gât și de spate. Aplicarea căldurii poate ajuta la reducerea durerii în cazul mușchilor încordați sau suprasolicitați.

Realizarea propriului tampon de încălzire cu materiale din casă poate fi o modalitate rapidă și ușoară de a calma mușchii și articulațiile dureroase. La fel ca majoritatea oamenilor, probabil că aveți un sertar în casă pentru șosetele de bumbac orfane. Ei bine, acum puteți folosi aceste șosete în scopuri bune.

Dacă durerile de gât și de umăr vă provoacă probleme, tot ce aveți nevoie este o șosetă și niște orez. Acest tampon funcționează cel mai bine dacă folosiți o șosetă mai mare, cum ar fi o șosetă tubulară.

Instrucțiuni pentru comprese de șosete cu orez în cuptorul cu microunde

Umpleți ciorapul cu orez. Lasă suficient spațiu în partea de sus pentru a putea închide deschiderea, fie coasând-o, fie legând-o cu un elastic sau o sfoară – orice crezi că va ține orezul înăuntru.

Încălziți la cuptorul cu microunde la putere maximă timp de cel mult 3 minute. Scoateți șoseta din cuptorul cu microunde, din nou, aveți grijă, va fi fierbinte.

Aplicați pe gât sau pe umăr. Dacă aveți nevoie de mai mult timp, odată ce șoseta s-a răcit, puneți-o din nou la microunde timp de 1 minut și aplicați din nou.

Alte metode inedite de a scăpa de dureri în afară de o șosetă cu orez

În afară de această metodă care dă rezultate, mai sunt și altele care vă pot ajuta în a scăpa de durerile de spate, gât, etc.

 • Umpleți o pungă cu fermoar sau o șosetă cu orz sau ovăz, care, de asemenea, va păstra bine căldura și se va mula pe corpul dumneavoastră.
 • Puteți adăuga ierburi uscate sau flori precum lavanda pentru un parfum relaxant.
 • Puteți face o compresă reutilizabilă prin coaserea a două dreptunghiuri dintr-o față de pernă sau un tricou vechi, sau resturi de țesătură.

Realizarea propriei comprese de încălzire poate fi rentabilă și mai sigură decât utilizarea unei comprese electrice. Dacă este prea dureros ca să ieșiți din casă, vă poate scuti, de asemenea, de un drum la magazin.

La ce se folosește un tampon de încălzire

O analiză de cercetare din 2014 a constatat că plăcuțele de încălzire ar putea ajuta la creșterea fluxului sanguin și la scăderea durerii în cazul leziunilor musculare. Un tampon de încălzire este adesea recomandat pentru durerea legată de:

 • gât
 • spate
 • dureri de cap
 • artrită și articulații

În general, medicii recomandă uneori utilizarea pernelor de încălzire pentru ameliorarea crampele menstruale sau infecțiile tractului urinar. În aceste cazuri, aplicați un tampon de încălzire pe abdomen.

Cel mai important aspect al terapiei cu căldură este capacitatea sa de a crește fluxul sanguin către zonele dureroase. Căldura deschide vasele de sânge, ceea ce permite ca sângele și oxigenul să circule mai ușor către zonele dureroase.

Terapia prin căldură tinde să reducă și spasmele musculare, determinând mușchii, ligamentele și tendoanele să se relaxeze.

Concluzii și beneficii

O analiză de cercetare mai veche care a implicat persoane cu osteoartrită la genunchi a constatat că compresele încălzite pot ajuta:

 • să îmbunătățească flexibilitatea
 • îmbunătățirea forței musculare
 • reducerea durerii
 • să accelereze ritmul de mers
 • reducerea umflăturii

Un mic studiu din 2014 a constatat, de asemenea, că compresele încălzite au fost eficiente în ameliorarea durerii de spate. Cum aveți mai multe metode care v-ar putea ajuta să scăpați de durerile enervante. Nu uitați și de metoda cu o șosetă cu orez în cuptorul cu microunde, după cum ați văzut, face bine.