Unul dintre cele mai minunate daruri ale naturii este lămâia. Nu numai că poate ajuta la menținerea curățeniei în locuință, dar are și foarte multe utilizări despre care puțini dintre noi știam. Dincolo de această calitate a multifuncționalității sale, putem să beneficiem de abundența proprietăților lămâii respectând câteva trucuri simple. Pune lămâia în cuptorul cu microunde înainte de a o stoarce. Află în rândurile de mai jos care este motivul pentru care ar trebui să faci acest lucru.
Lămâia este unul dintre produsele cele mai apreciate din bucătărie. Pe lângă puterea antioxidantă pe care o prezintă, care reduce inclusiv riscul de dezvoltare a diverselor afecțiuni cardiovasculare, lămâia este mult mai versatilă decât probabil credeam mulți dintre noi.
Este folosită atât la prepararea diverselor feluri de mâncare, cât și în cadrul deserturilor. Un singur strop de lămâie poate schimba total gustul și aroma unui preparat. De cele mai multe ori, gospodinele folosesc la mâncăruri coaja de lămâie sau zeama de lămâie.
Există un truc la care bucătăresele apelează pentru a obține mai mult suc de lămâie. În loc să se stoarcă lămâia în mod normal, se recomandă să fie pusă înainte în cuptorul cu microunde. Dacă se stoarce ulterior, se obține mai multă zeamă de lămâie.
Așa cum am menționat, lămâia poate fi folosită în bucătărie în mai multe scopuri. Produsul poate fi utilizat și pentru a curăța cuptorul cu microunde sau diverse aparate electrocasnice. Sucul de lămâie este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice, motiv pentru care este un agent de curățare eficient.
Cu ajutorul lămâii, poți să scapi de mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli. Umple o cană sau un vas din sticlă specială pentru cuptorul cu microunde cu apă, până la jumătate. Taie o lămâie în două părți și pune-o în apă. Stoarce o parte din zeama de lămâie în vas.
Se dă drumul la cuptorul cu microunde în care se află vasul de lămâie timp de trei minute. Este recomandat să folosești mănuși pentru cuptor pentru a scoate vasul din aparat, pentru a nu-ți răni pielea.
Lămâia mai poate fi folosită în bucătărie și pentru a alunga insectele. În acest scop, foarte eficient este uleiul de lămâie, care se află în coajă. Păstrează cojile de lămâie și pune-le pe pervazurile ferestrelor de la bucătărie sau în apropierea crăpăturilor din cameră. În acest fel, păianjenii, furnicile și alte insecte vor fi ținute la distanță.