De ce să pui o pungă de plastic în mașina de spălat? Când vine vorba de spălatul rufelor, mai ales în mașina de spălat, nu totdeauna ies așa cum își doresc gospodinele. Aici intervine trucul, pe care cu siguranță că-l vei folosi mereu, cu o pungă de plastic în mașina de spălat. Sună ciudat, dar se pare că a fost testat acest truc, și culmea, chiar dă rezultate. Dacă nu știai până acum de acest truc, ai nimerit unde trebuie. Ți-l vom dezvălui în cele ce urmează. Vom vorbi și de modalitățile de a îmbunătăți performanța mașinii de spălat rufe. Așa că, hai să vedem despre ce este vorba.
În afară de recomandările de mai jos, când vine vorba de spălatul efectiv al rufelor, majoritatea gospodinelor sunt extrem de exigente. Fie că folosesc tot felul de detergenți (cu reclama perfectă), fie că descoperă diferite trucuri, toate sunt menite să dea acea calitate dorită de gospodine.
Exiistă diferite trucuri, majoritatea testate de gospodine, care dau rezultate. Nu întotdeauna sunt cele dorite, dar măcar le încerci și vezi ce se întâmplă, nu?
Ne oprim la trucuri azi, și îți propunem să încerci să pui o pungă de plastic în mașina de spălat. Deși pare ciudat, dar trucul a fost testat, iar rezultatele sunt chiar bune.
O să vă întrebați, în mod firesc, de ce să folsoești o pungă de plastic, iar răspunsul este cât se poate de evident. Cu ajutorul pungii de plastic vei îmbunătății semnificativ calitatea spălării rufelor. Nu ne crezi? E timpul, atunci, să testezi tu singură și să ne anunți dacă am avut sau nu dreptate.
În esență, ceea ce face punga de plastic este să atragă firele de păr nedorite, scamele și resturile textile. Dar, atenție! nu te apuca să bagi orice fel de pungă de plastic în mașina de spălat.
Important este ca punga să fie una fără culoare, bănuim că îți dai seama de ce. Culorile aplicate pe pungile de plastic sunt chimice, și vor ieși imediat la spălat, riscând să-ți coloreze toate rufele.
Așa că, acum că ai aflat trucul, poți încerca. Baftă! Dar, încă ceva, ține cont și de sfaturile de mai jos, sunt la fel de importante.
Întotdeauna puteți da vina pe producător sau pe vânzătorul care v-a supraestimat caracteristicile. Adevărul este că luarea câtorva măsuri de precauție în timpul utilizării mașinii de spălat v-ar putea scuti de o mulțime de necazuri, ca să nu mai vorbim de dolari prețioși în reparații costisitoare.
Instalați mașina de spălat la un nivel care să fie stabil. O mașină dezechilibrată poate crea destul de mult zgomot în timpul centrifugării.
Instalarea unor plăcuțe de reducere a zgomotului sub mașina de spălat va reduce sunetul și uzura aparatului atunci când este folosit
Folosiți apă caldă sau rece pentru ciclul de spălare și pentru ciclul de clătire. Cercetările au arătat că majoritatea detergenților funcționează bine cu apă moderat mai degrabă caldă decât fierbinte.
Pentru hainele cu pete dificile, o preînmuiere în apă caldă înainte de spălare poate fi mai eficientă decât o spălare la mașină cu apă caldă.
Citiți manualul de instrucțiuni cu privire la cantitatea de detergent recomandată pentru diferite niveluri de rufe. De asemenea, verificați informațiile despre detergenții care trebuie evitați.
De exemplu, un detergent cu exces de spumă va reduce performanța de spălare într-o mașină de spălat cu încărcare frontală.
O singură încărcătură mare este cu siguranță mai eficientă decât mai multe încărcături mai mici, dar, din nou, nu supraîncărcați mașina de spălat.
Prea multe haine pot provoca defectarea mașinii. O mașină supraîncărcată nu se va învârti eficient și va consuma mai multă energie.
Curățați regulat mașina de spălat pentru a evita acumularea de mirosuri și reziduuri de detergent în tamburul de spălare. Rularea unui ciclu gol cu detergent pentru calcar sau 2 căni de oțet alb va fi de ajutor.
Curățați dozatorul de detergent și marginea superioară a găleții de spălare. Folosiți un aparat de spălat pe suprafața exterioară pentru a păstra mașina de spălat ca nouă.
Fiți atenți la orice semn de deteriorare a furtunurilor de alimentare cu apă sau a cablajului electric al mașinii de spălat. Ca măsură de precauție, schimbați furtunurile de apă ale mașinii o dată la 5 ani, chiar dacă nu există semne majore de deteriorare.
Cu toate acestea, dacă există o problemă majoră la mașină, nu încercați să o reparați singur. Chemați un electrician sau un specialist în repararea aparatelor.
Unul dintre cele mai importante aspecte ale întreținerii mașinii de spălat este să vă asigurați că aveți o garanție extinsă pentru a acoperi cheltuielile în cazul unor reparații majore.
Urmați aceste îndrumări simple pentru a obține un kilometraj maxim de la mașina de spălat existentă. Data viitoare când cumpărați o mașină de spălat, amintiți-vă că, pe termen lung, merită să cheltuiți câțiva bani în plus pentru un aparat eficient din punct de vedere energetic.