Temperatura la care trebuie să speli perdelele. Ce să pui în mașina de spălat

Temperatura la care trebuie să speli perdelele. Ce să pui în mașina de spălat
Temperatura la care trebuie să speli perdelele

Procesul de spălare a perdelelor poate fi o treabă delicată, însă este foarte important să le păstrezi într-o stare foarte bună și să le cureți cu grijă. E important de reținut faptul că prospețimea lor contribuie la estetica unei camere. Cu toate acestea, draperiile rețin mult praf, motiv pentru care acestea trebuie curățate destul de des. Cum albești perdelele, fără să le strici.

Cum se spală corect perdelele

Indiferent că sunt în dormitor, sufragerie sau camera de oaspeți, perdelele și draperii înfrumusețează casa și oferă multă eleganță încăperilor din locuință. De aceea, este esențial să speli corect perdelele, folosind soluții blânde, special create pentru materiale delicate.

În cazul în care te confrunți cu pete dificile, specialiștii te sfătuiesc să ții cont de următoarele recomandări:

  • Petele se scot doar cu apă și săpun.
  • Trebuie să verifici mereu indicațiile de pe etichetă, pentru a afla la ce temperatură să spălați perdelele.
  • Nu spăla perdelele cu imprimeuri cu detergent pudră.
  • Spală perdelele cu săpun de casă sau detergent lichid.
  • Nu e indicat să usuci perdelele la soare.
  • Nu călca perdelele, dacă nu este absolut nevoie.

Perdele din in

Aceste materiale trebuie curățate la mașina de spălat, la o temperatură de maximum 50 de grade, cu stoarcere/centrifugare minimă. De asemenea, perdelele din in se pot călca doar umede.

Perdele din satin

Atunci când alegi să atârni în casă perdele din satin, trebuie să ții cont de faptul că aceste texturi fine necesită o atenție specială. Drept urmare, specialiștii îți recomandă să nu le speli foarte des, nici manual, nici la mașină, ci doar să le scuturi foarte bine și să le aerisești adesea.

Perdele din bumbac

În ceea ce privește perdelele din bumbac, acestea sunt cel mai ușor de spălat. Se pot limpezi în mașina de spălat, la o temperatură ce nu depășește gradația de 60 de grade.

În cazul în care ai în casă perdele vopsite manual, acestea nu trebuie spălate la mașină, ci de mână, în cadă, cu săpun de casă.

Cum albești corect perdelele îngălbenite

Perdelele albe oferă multă lumină și căldură casei tale, motiv pentru care gospodinele se străduiesc, de fiecare dată, să redea albul strălucitor al țesăturilor, de parcă abia ar fi cumpărat draperiile.

Pentru a curăța perdelele de petele galbene, ai nevoie de bicarbonat de sodiu și oțet. Tot ce trebuie să faci este să torni apă caldă într-un lighean, iar apoi vei adăuga un pahar cu oțet alb sau o cană cu bicarbonat.

Pune perdelele în soluția de mai sus și lasă-le la înmuiat timp de cel puțin 60 de minute. La final, scoți perdelele și le storci foarte bine. Rezultatele se vor vedea imediat.