Programul pe care să îl setezi la maşina de spălat ca să reduci cu peste 50% consumul de curent. Multe românce fac această greşeală

Programul pe care să îl setezi la maşina de spălat ca să reduci cu peste 50% consumul de curent. Multe românce fac această greşeală
Setare la mașina de spălat pentru reducerea consumului.

Majoritatea oamenilor din ziua de astăzi vor să facă economie. Mulți sunt speriați de facturile mari și de scumpirile care pare că nu se o să se oprească nici în viitorul apropiat. Unii au încetat să își mai facă micile plăceri, iar alții au găsit diverse trucuri care să îi scutească de sume uriașe la utilități. Ce program trebuie să setezi la mașina de spălat ca să reușești să faci asta? O să te bucuri de 50% mai puțin din consumul pe care îl aveai înainte.

Truc pentru gospodine: cum să reduci consumul cu peste 50% cu o setare de la mașina de spălat?

Cu siguranță toate gospodinele vor să știe cum să economisească din ce în ce mai mult. Perioada scumpirilor afectează în continuare milioane de oameni care și-au schimbat drastic obiceiurile. Unii dintre ei abia își mai pot permite să fie la zi cu cheltuielile, iar câțiva dintre aceștia caută trucuri care mai de care mai eficiente pentru a avea facturi mici la final de lună.

„Asistăm la cea mai mare creștere de la an la an a prețului energiei electrice din ultimii ani, 55 de euro”, avertizează Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) într-un raport despre posibilele repercusiuni ale conflictului din Ucraina asupra facturilor.

Organizația a publicat și o serie de sfaturi despre cum pot oamenii să economisească folosind mai bine aparatele electrocasnice. Mașina de spălat este folosită cel puțin de două ori pe săptămână într-o familie mică, dar chiar și așa este un consumator veritabil.

Ce spun specialiștii: cum trebuie să procedezi?

Specialiștii indică faptul că „o casă formată din 4 persoane, care folosesc mașina de spălat de 4 ori pe săptămână, va plăti 51 de euro pe an pentru folosirea ei”.

O recomandare pentru reducerea cheltuielilor este folosirea programelor scurte și spălatul cu apă rece. Astfel de setări te ajută să scapi de un procent mare din factură.

Mai exact, OCU indică grade la care trebuie să pui programul pentru a reduce mai mult de jumătate din consumul său: „spălă hainele la 40ºC în loc de 60ºC poți economisi până la 55% energie”, spune organizația.

  • Cum să economisești cu alte dispozitive

Frigiderul va consuma mai puțin curent dacă nu va fi amplasat lângă cuptor, calorifer sau alte surse de căldură. De asemenea, mașina de spălat vase trebuie folosită doar atunci când este plină. Specialiștii recomandă și să ai grijă la gradele cuptorului atunci când îl utilizezi și să nu îl lași mai mult decât este cazul.