De ce să pui o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul. Secretul care nu apare în rețete

De ce să pui o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul. Secretul care nu apare în rețete
Apa de orez vă poate ajuta la sănătate

O linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul! Pregătirea orezului nu este o știință a rachetelor. Dar poate fi dificil uneori, ar putea să se lipească atunci când doriți o textură pufoasă. Soluția este simplă, adăugați doar câteva stropi de suc de lămâie în apa de gătit. Dar, mai mult ca sigur, vei întreba „De ce să pui o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul?” Răspunsul îl găsești în rândurile următoare.

Un secret al gospodinelor. De ce să pui o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul?

Când vine vorba de bucătărie, există o sumedenie de trucuri menite să le ajute pe gospodine în a face cele mai bune preparate. Pe cât de simplă este prepararea orezului, pe atât de complicat poate deveni.

De ce?, simplu, dacă nu ești atent orezul se poate prinde. Aici intervine răspunsul la întrebarea scrisă mai sus.

Un răspuns  ar fi că, pentru a-l face alb și lejer, adăugați câteva picături de suc de lămâie în apa de gătit. Așteptați întotdeauna până când apa fierbe înainte de a o adăuga. Dacă nu faceți așa se va lipi.

Nici măcar nu veți observa gustul sucului de lămâie. Astfel veți obține un orez fără cocoloașe, pufos și ușor de porționat și de servit.

Adăugați o linguriță de suc în apa pentru orez, apoi gătiți în mod normal. Ca un bonus, sucul de lămâie va face ca mâncarea să arate și mai gustoasă.

Și că tot suntem la capitolul trucuri, vă mai oferim unul, și poate ar fi bine să țineți cont de el.

Apa de orez vă poate ajuta la sănătate

Apa de orez este lichidul rămas în urma clătirii sau a gătitului orezului. În general este folosită de secole în multe țări asiatice pentru îngrijirea părului și a pielii.

De exemplu, doamnele de la curtea japoneză din perioada Heian aveau plete lungi până la podea pe care le clăteau în apă de orez pentru o creștere sănătoasă și o mai bună elasticitate.

În India, apa de orez este folosită ca remediu ayurvedic pentru a trata eczema. Potrivit dermatologilor, apa de orez este plină de vitamine și minerale. Acestea sunt esențiale pentru creșterea părului și pot ajuta la îmbunătățirea aspectului.

Acești nutrienți ajută la întărirea foliculilor de păr, îmbunătățesc densitatea părului și îl fac să arate sănătos și strălucitor. Iată ce trebuie să știi despre beneficiile apei de orez pentru păr și cum o poți folosi.

Cum să faci apă de orez pentru păr

Prepararea apei de orez este la fel de simplă ca și cum ai combina cele două ingrediente și le dai timp să fermenteze. Iată care este procesul pas cu pas:

Clătiți orezul. Spălați orezul pentru a scăpa de orice murdărie sau impurități. Poți folosi orice tip de orez, deși dacă folosești un soi ne-ecologic, clătește-l de câteva ori mai mult pentru a scăpa de pesticide.

Lăsați-l să fermenteze. Deși puteți folosi apă de orez care nu a fost fermentată, Green spune că versiunea fermentată este mai puternică deoarece procesul de fermentare eliberează un produs secundar numit pitaria, care conține toți nutrienții, antioxidanții și mineralele din orez.

Folosiți o cană de orez și două-trei căni de apă. Pentru a fermenta apa de orez, lăsați-o să stea timp de o zi. Apa de orez fermentată trebuie să fie refrigerată după 24 de ore și trebuie folosită în termen de trei zile sau aruncată, recomandă dermatologii.

Adăugați parfumuri naturale: Apa de orez fermentată are un miros puternic. Dacă doriți, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale sau niște ceai de plante în apa de orez pentru a-i da un parfum mai bun. De asemenea, ați putea adăuga în ea coji de portocală sau de lămâie.

Cum să folosești apa de orez pentru păr

Poți folosi apa de orez în loc de șampon sau după ce ți-ai spălat părul, în funcție de preferințele tale. Strecoară-o înainte de a o folosi. Începeți să o turnați pe scalp și să o masați, apoi turnați-o și pe restul părului. Lasă-l să se odihnească timp de până la 30 de minute, apoi clătește-l cu apă.

Îl poți folosi o dată sau de două ori pe săptămână. În timp ce unele persoane ar putea vedea unele schimbări în părul lor după câteva utilizări, orice diferențe reale în ceea ce privește rezistența și lungimea părului vor fi mai graduale.

Concluzie

Acum știi de ce să pui o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul, și ai aflat ce poți face și cu apa rămasă de la orez. Ai toate datele pentru a te descurca în bucătărie și în afara ei. Baftă!