A folosit apă de orez la flori și a avut un șoc după câteva zile. Ce s-a întâmplat cu plantele

A folosit apă de orez la flori și a avut un șoc după câteva zile. Ce s-a întâmplat cu plantele
Truc pentru flori: udă pământul cu apă cu orez

Ce se întâmplă dacă pui apă de orez la flori? Cei care au încercat acest truc au rămas plăcut surprinși de ce au văzut. Mulți oameni trebuie să încerce acest truc util, rapid și ieftin. Ce face apa de orez plantelor?

Truc pentru flori: udă plantele cu apă de orez

Apa de orez este folosită în Asia de către doamne și domnișoare pentru podoaba lor capilară. Este bine cunoscut că ele au un păr impresionant, lung, cu o culoare puternică și plin de luciu. Apa aceasta nu este bună numai pentru păr, ci și pentru plante.

Apa în care ai fiert orezul este foarte bună ca fertilizator pentru plantele din ghiveci și nu numai. Ea conține multe vitamine și minerale care sunt benefice plantelor. De asemenea, este un plus pentru că poți să o refolosești, nu să o arunci după ce e preparat orezul pe care îl folosești la masa de prânz.

Apa aceasta conține toate cele trei macroelemente necesare creșterii și dezvoltării plantelor: azot, fosfor si potasiu. Mai mult decât atât, apa mai are calciu, fier, niacina, tiamina, riboflavina, amidon, dar si proteine sau acizi grași.

Este bună pentru că este un îngrășământ organic extrem de ușor de obținut și te ajută și să nu mai dai banii pe alte produse de la magazinele de specialitate. Folosirea ei ne ferește și de arderea plantelor, lucru care se întâmplă atunci când utilizăm îngrășăminte chimice.

Cum poți face asta?

Plantele vor crește sănătos. Astfel, data viitoare când fierbi orezul nu trebuie să mai arunci apa în care l-ai preparat pentru că este extrem de folositoare. Cu toate că nu mai este clară, ea este foarte bună.

Culoarea ei după fiebere se datorează prafului de orez rezultat în urma frecării boabelor. Poți să pui apa de orez direct pe pământul florilor așa cum le uzi în mod normal, dar și să răstorni soluția într-un recipient cu pulverizator.

  • Detalii despre îngrășământul natural din apa de orez

„Ingrasamantul foliar se va administra dimineata sau seara, pentru a permite plantelor sa absoarba nutrientii. Evita folosirea in timpul zilei, atunci cand este foarte cald, deoarece apa se va evapora foarte repede.

Ar fi bine sa mai stii ca acest ingrasamant se va folosi doar la temperatura camerei, asadar sub nicio forma sa nu o pui in ghivece chiar dupa ce ai luat-o de pe foc. Bineinteles, ai grija si la cantitati, nu folosi prea multa”, arată cumsă.ro.