A amestecat bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe și apoi l-a folosit în casă. Ce truc genial și ieftin pentru orice român

A amestecat bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe și apoi l-a folosit în casă. Ce truc genial și ieftin pentru orice român
Cum scăpăm, ieftin, de mirosurile neplăcute din casă

Există multe modalități de a masca mirosurile neplăcute în casă. Dar cum scapi cu adevărat de ele? Sunt mai multe metode, dar unele dintre ele sunt extrem de simple. Necesită răbdare. Celebrul bicarbonat de sodiu și, culmea, un balsam de rufe frumos mirositor, poate fi o soluție rapidă și ieftină. Trucurile sunt menite să vă ajute să scăpați de mirosuri fără cheltuieli prea mari.

Cum scăpăm, ieftin, de mirosurile neplăcute din casă

Așa cum se știe, celebrul bicarbonat de sodiu are un nivel scăzut al pH-ului. Cele mai multe mirosuri rele au un nivel ridicat al pH-ului, ceea ce înseamnă că sunt acide. Prin adăugarea de bicarbonat de sodiu în mediu, neutralizați zona, provocând dispariția mirosului. Sunt diferite metode folosite, la care se adaugă bicarbonat de sodiu. Multe dintre acestea nu implică costuri foarte mari, ci doar incrediente pe care le găsim în bucătăria, sau baia, fiecărei gospodine.

Banalul bicarbonat de sodiu are mai mult de 100 de beneficii și utilizări în casa ta. Este singurul produs pe care îl puteți găti, curăța, spăla și peria. Puneți bicarbonat în găleată, pe burete sau covor și în pantofi, cutie de gunoi sau coș de gunoi pentru a curăța și reîmprospăta întreaga casă. Printre zecile, poate sutele de trucuri, în care folosim bicarbonatul de sodiu, este și cel care implică și un balsam de rufe.

Trucul cu bicarbonat de sodiu și balsam de rufe. Ieftin, simplu și rapid de realizat

În afară de împrospătarea rufelor, la spălare, balsamul de rufe mai poate fi folosit și la eliminarea mirosurilor neplăcute din casă. Amestecul dintre bicarbonat și balsamul de rufe poate deveni un spray ieftin pe care să-l folosești de fiecare dată când simți că apar astfel de mirosuri. Rețeta acestui amestec de balsam de rufe și bicarbonat, este una simplă, după cum urmează:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 3 ceşti de apă călduţă
  • 3 linguri de balsam de rufe
  • O sticlă cu pulverizator

 

Ca să facem spray-ul vom adăuga cele trei linguri de balsam în sticlă, apoi turnăm apa călduță și bicarbonatul de sodiu. Agităm puțin sticla pentru a omogeniza amestecul, iar apoi putem să folosim soluția ca un deodorizant în spațiile unde avem mirosuri neplăcute.

În loc să mascați mirosurile cu parfumuri puternic parfumate, încercați acest spray de bicarbonat de sodiu ușor parfumat. Mai puteți folosi, pe lângă bicarbonatul de sodiu, câteva picături de ulei esențial, dacă vreți un altfel de spray.

Se găsesc destule pe piață, cum ar fi uleiul de scorțișoară sau cuișoare. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o sticlă mare de pulverizare. Umpleți cu apă și agitați bine. Folosiți ca spray de cameră sau pe tapițerie, îmbrăcăminte, pantofi, oriunde miroase puțin altfel.

Concluzie

Cu bani puțini și cu ingrediente la îndemână, puteți scăpa ușor de mirosurile neplăcute, indiferent în ce colț de casă s-ar afla. Bicarbonatul de sodiu este praful cu cele mai multe întrebuințări casnice, și la prețuri extrem de mici. Așa că, baftă la curățenie.

Urmăriți Playtech.ro și pe