De ce să pui o coajă de banană pe o bucată de carne înainte să o bagi la cuptor. Marii bucătari au dezvăluit secretul de care și tu te vei folosi! Nu doar bananele sunt de folos, ci și cojile lor, astfel că nu trebuie să te grăbești să le arunci, după ce ai mâncat exoticul fruct. Iată cum o utilizezi în bucătărie!
Coaja de banană are o serie de întrebuințări: ameliorează pruritul produs de înțepătura de insecte, rănile de piele se vindecă mai ușor, ajută în caz de tulburări de tranzit intestinal, crește secreția de serotonină etc. Însă coaja de banană poate fi utilă și în bucătărie, iar modul în care o poți folosi este dezvăluit chiar de marii bucătari.
Astfel, dacă vrei o bucată de friptură mai suculentă și mai fragedă, poți să aplici o coajă de banană alături de carne înainte de a o băga la cuptor. Astfel, friptura ta va fi mai suculentă și mai gustoasă.
Cojile de banană mai au și alte utilizări practice. Ele își pot albi dinții. Dacă masezi dinții vreme de un minut, în fiecare zi, iar apoi te speli pe dinți, asta va duce la albirea dinților și te scutește și de alte cheltuieli în plus.
Cojile de banane mai pot contribui și la eliminarea verucilor și pot preveni apariția altor noi. Trebuie doar să freci zonele afectate cu aceste coji sau să faci cataplasme din ele și să le lași peste noapte, pentru a da un plus de efect pozitiv. Coaja menține pielea suplă și catifelată și ajută și la regenerarea țesutului.
Dacă ai fost înțepat de o insectă, trebuie să masezi cu coaja de banană în locul cu probleme și astfel vei simți rapid o scădere a durerilor sau a mâncărimilor.
Cojile de banane pot reda și strălucirea încălțămintei din piele sau a obiectelor din argint. Pentru asta, se pasează interiorul unei coji de banană, se adaugă puțină apă și se freacă apoi obiectele din argint. La final, se clătește cu multă apă și se repetă procedura, dacă mai este necesar. Efectul va fi unul cu adevărat spectaculos.
Cojile de banane mai pot reprezenta și un îngrășământ natural pentru plantele din grădină. Trebuie doar să le amesteci în compostul de grădină, iar ele vor ajuta plantele să se dezvolte și să fie mai sănătoase. Sau poți să le usuci, să le macini, iar apoi să le răspândești prin grădină sau prin ghivece.