Chec cu banane și tărâțe de ovăz. Rețeta fără zahăr

Chec cu banane și tărâțe de ovăz. Rețeta fără zahăr
Chec cu banane și afine. Fara zahar

Banana bread sau checul de banane a devenit un desert foarte popular și la noi, în ultimul timp. Nu există o rețetă standard, se poate face în nenumărate combinații de fructe proaspete sau congelate, fructe confiate, ciocolata, semințe, nuci, etc. De asemenea, dacă sunteți la dietă puteți opta pentru un chec cu banane și tărâțe cu ovăz, fără zahăr.

Chec cu banane și tărâțe de ovăz, rețeta fără zahăr, pentru persoanele care sunt la dietă

În rețeta de astăzi, am folosit ca ingrediente, făină albă, tărâțe de ovăz, banane, unt și afine. Îmi place mult gustul dat de afine în checul de banane. Am avut afine congelate, dacă folosiți fructe congelate in orice prăjitură, să le pudrați întotdeauna cu un prafde făină pentru a absoarbe excesul de apă.

Folosiți bananele foarte coapte, acelea cu coaja înnegrită, sunt foarte dulci, astfel nu mai este necesar să îndulciți suplimentar prăjitura. Din compoziția de mai jos, puteți face biscuiți sau brioșe.

Ingrediente

  • 3 banane foarte bine coapte mărime medii
  • 3 ouă mari
  • 5 linguri tărâțe de ovăz
  • 8 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr unt sau ulei de măsline
  • 100 gr afine proaspete sau congelate

Mod de preparare chec cu banane și tărâțe de ovăz

  • Într-un bol se bat ouăle cu un tel. Peste ouă se pun bananele decojite și tăiate bucăți apoi se zdrobesc cu o furculiță
  • Într-o cană se pun afinele congelate cu puțină făină, pentru a absoarbe lichidul
  • Se topește untul într-o oală, la foc mic. Atenție, untul se arde foarte repede. Amestecați ușor până se topește
  • După ce se răcește untul, se adaugă peste compoziția de ouă și banane
  • Se amestecă făina cu praful de copt și tărâțele de ovăz apoi le-am pus peste mixul de banane și ou
  • Se omogenizează totul foarte bine până când compoziția devine un aluat lichid și gros
  • În compoziția pregătită se pun afinele în și se amestecă ușor.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 26 cm sau într-o tavă de chec.
  • Se dă prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă pentru 30- 40 de minute.

Lucruri mai puțin știute despre banane

  • Bananierii nu sunt în realitate copaci, ci sunt cele mai mari ierburi din lume care aparțin genului Musa.
  • India este cel mai mare producător de banane din lume.
  • Bananele sunt radioactive in mod natural datorita conținutului bogat de potasiu.
  • Etimologia cuvântului “banana” își are originea in limba arabă, unde “banan” înseamnă deget.
  • Coaja banelor este de culoare galbenă, verde sau roșie, în funcție de specie
  • Cu cât au coaja mai pătată, cu atât bananele au mai multe proprietăți pentru organism
  • În ceea ce privește consumul, atât fructele cât și frunzele bananierului sunt comestibile și pot fi consumate atât crude, cât și gătite.
  • Datorită conținutului mare de potasiu, 470 mg per banană, consumul regulat al acestor fructe menține sănătatea
    sistemului cardiovascular.
  • Bogate in fibre, ajuta la digestie, luptând totodată împotriva constipației.
  • Potasiul ajută la echilibrarea cantității de apa in organism, monitorizând greutatea corporala.
  • Bananele sunt remediul ideal in ceea ce privește curele de slăbire si frumusețea tenului, atât coaja cât si fructul fiind adesea folosite in tratamentele naturiste.