02 dec. 2023 | 15:24

De ce să pui o cărămidă în rezervorul vasului de toaletă. Sfatul unui inginer

Diverse
De ce să pui o cărămidă în rezervorul vasului de toaletă. Sfatul unui inginer
De ce să pui o cărămidă în rezervorul vasului de toaletă. Sfatul unui inginer

Este foarte important să știm cum să economisim resursele naturale, în condițiile în care prețurile au crescut radical. Resursele nu sunt infinite și ar trebui să fim conștienți de asta, iar soluția ar fi să economisim cât mai mult. Un truc interesant a fost dezvăluit de un inginer priceput, la care ai nevoie doar de o cărămidă.

De ce să pui o cărămidă în bazinul de la WC

În contextul creșterii continue a costului vieții, tot mai mulți proprietari adoptă măsuri practice pentru a economisi bani pe facturile de energie. Cu toate acestea, în ciuda faptului că economisirea banilor la facturile de gaze și electricitate atrage atenția majorității, mulți uită adesea să ia în considerare și facturile la apă.

Există o mulțime de trucuri prin care putem economisi apă, de care suntem absolut dependenți fie că vorbim despre gospodărie sau îngrijire personală. Cu toate acestea, nu mulți știu ce au de făcut.

Având în vedere această situație, inginerul de gaze Daniel Khanlarpour, cu o experiență de 16 ani în domeniu, a dezvăluit un truc simplu care ar putea aduce economii semnificative la facturile de apă pentru unii proprietari de case. Cunoscut sub numele de Gas Guru, domnul Khanlarpour este, de asemenea, un membru atestat al platformei Checkatrade.

Într-un interviu acordat publicației The Sun, inginerul de gaze a dezvăluit că cei cu toalete mai vechi pot să economisească bani la facturile de apă adoptând un truc simplu – plasarea unei cărămizi în rezervorul toaletei.

Cum reduce o cărămidă consumul de apă

În principiu, adăugarea unei cărămizi în rezervorul toaletei are potențialul de a reduce consumul de apă, generând economii semnificative. Înainte de descărcarea toaletei mai vechi, apa este adusă în rezervor până la nivelul maxim al apei.

Vezi și: Aparatul din casa ta care consumă într-un minut cât altele într-o oră. De asta dai atâţia bani la curent, de fapt

La activarea descărcării, apa este ulterior evacuată până la nivelul minim al apei în rezervor. Ulterior, rezervorul începe treptat să se umple din nou până când atinge acea linie de nivel superior a apei.

Conform inginerului Khanlarpour, plasarea unei cărămizi curate în rezervor va limita capacitatea acestuia, conducând la o diminuare a cantității de apă utilizată în timpul fiecărei descărcări. Este valabil, însă, doar pentru rezervoarele mai vechi, pentru că cele noi au componente mult prea sensibile.

„De fiecare dată când rezervorul se umple, va folosi mai puțină apă – dar numai în rezervoarele mai vechi, mai mari, deoarece cele mai noi au componente mai delicate în interior”, a explicat inginerul Khanlarpour.

Sfaturi prețioase despre cum să economisim apă

Scurgerile de apă pot părea minore, dar, în timp, pot duce la pierderi semnificative de apă. Repară imediat orice robinet care picură sau scurgere detectată pentru a evita risipa și a conserva resursele.

Află și: Adevărul despre apa de la robinet consumată de români. Cât de sănătoasă este

Optează pentru dușuri și robinete cu debit redus sau instalează capace de toaletă cu tehnologie de economisire a apei. Aceste mici ajustări pot avea un impact semnificativ asupra consumului total.

Colectează apa de ploaie pentru a o folosi în scopuri nealimentare cu apă potabilă. Acest truc simplu poate reduce dependența de sursele tradiționale și poate fi folosită eficient în activități precum irigarea grădinii.

Deschiderea robinetului în timp ce te speli pe dinți sau aștepți să se umple cada pentru baie poate duce la risipa de apă. Închide apa în timpul acestor activități pentru a reduce consumul.

Evită irigarea grădinii în timpul zilei când evaporarea este maximă. Optează pentru irigarea în orele dimineții sau seara pentru a maximiza absorbția apei de către plante.

Economisirea apei nu este doar o responsabilitate față de mediu, ci și o modalitate inteligentă de a gestiona resursele și de a reduce cheltuielile. Prin adoptarea acestor sfaturi simple în viața de zi cu zi, putem contribui la conservarea apei pentru viitoarele generații și să ne bucurăm de beneficiile unui consum responsabil.

Atunci când îți actualizezi electrocasnicele, alege modele eficiente din punct de vedere al apei. Acestea nu numai că economisesc apă, ci reduc și costurile pe termen lung.Fiecare gest contează, iar împreună putem face o schimbare semnificativă.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
România, printre cele mai sigure țări. Cum a scăzut rata criminalității
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro