04 oct. 2023 | 11:27

De ce să pui apă rece în compoziţia de chec. Trucul cofetarilor de care vrei să afli

Utile
De ce să pui apă rece în compoziţia de chec. Trucul cofetarilor de care vrei să afli
Rețeta pentru cel mai bun chec cu ciocolată

Checul este unul dintre deserturile pe care nu trebuie să le ratezi, deoarece are combinația perfectă de aromă și textură. Tocmai de aceea, astăzi îți prezentăm rețeta perfectă pentru a prepara acest desert minunat cu ciocolată. Iată de ce ar trebui să pui apă rece în compoziţia de chec și cum îl faci să iasă savuros.

Cum faci cel mai bun chec cu ciocolată

Checul este o prăjitură de origine englezească alcătuită dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a unor ingrediente și coaptă, de obicei, într-o formă dreptunghiulară. Desertul poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide, nuci, rahat sau glazură.

Ei bine, de această dată, venim în ajutorul tău cu o rețetă de chec cu ciocolată, care se face super simplu. Bonus, vine la pachet cu ingredient secret pentru a îl face de două ori mai pufos. Urmează aceste instrucțiuni simple și savurează-l din plin alături de cei dragi.

Prepară cel mai desert cu această rețetă simplă

Ingrediente pentru checul de ciocolată:

  • 280 de grame de făină de grâu
  • 300 de grame de zahăr
  • 60 de grame de cacao pură
  • 2 ouă mari
  • 200 de mililitri de apă rece (cea care face minuni)
  • 200 de mililitri de apă clocotită
  • 120 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
  • 15 grame de praf de copt
  • 7 grame de bicarbonat de sodiu
  • un vârf de cuțit de sare
  • o linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare. De ce să pui apă rece în compoziţia de chec

Pentru început, se ia un bol în care se pun toate ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, sarea și praful de copt. Acestea se amestecă bine până când toate sunt bine integrate. După ce este gata amestecul, se toarnă într-o sită și se cerne într-un bol mai mare. La final, se dă deoparte, pe mai târziu.

În continuare, cele două ouă se pun într-un alt castron și se bat bine la viteză medie. Când nivelul lor a crescut, se adaugă zahărul și se amestecă din nou până când acesta se topește în totalitate. Se lasă și acesta deoparte deocamdată.

La pasul următor, se ia cacaua și se pune într-un alt bol, peste care se adaugă apa clocotită. Se amestecă bine până când cocoloașele sunt complet dizolvate și, mai apoi, se pune apa rece și se amestecă din nou. Aceste două ingrediente vor ajuta la obținerea unui chec pufos, perfect.

În continuare, se adaugă uleiul și extractul de vanilie, se amestecă încă o dată, după care se pune în amestecul de ouă. La fel, se adaugă făina și se învârte bine până când se obține un amestec complet omogen și fără cocoloașe.

Citește și: De ce se lasă checul, de fapt. Detaliul care strică imediat desertul, şi tu procedezi aşa

Cum trebuie copt

Când aluatul este gata, nu mai rămâne decât să fie pus într-o formă de copt presărată cu făină și introdus în cuptor la o temperatură de 175° C. Ar trebui lăsat timp de aproximativ 50 de minute. Când a trecut timpul, se folosește testul scobitorii, iar dacă aceasta iese complet curată, înseamnă că desertul este gata.

În schimb, dacă pe ea se lipesc firimituri de prăjitură înseamnă că mai are nevoie de timp de coacere.

La final, se scoate cu grijă din cuptor pentru a evita eventuale accidente nedorite și se lasă la răcit înainte de a fi scos din formă. Altfel, există riscul ca acesta să se rupă. Ai obținut un chec de ciocolată delicios și super pufos, în cel mai scurt timp! Pentru un gust aparte, poți opta să îl savurezi alături de o cupă de înghețată.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet de mere în checul de ciocolată. Secretul gospodinelor iscusite

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Unde se află comuna din România unde se spune că au fost ascunse tone de aur. Tunelurile duceau la cea mai mare comoară
Click.ro
Un avion militar rus a fost detectat în apropierea spaţiului aerian britanic. „Ursul” e cel mai mare bombardier strategic al lui Putin
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Marile mistere ale lui Vlad Țepeș. Secrete recent ieșite la iveală
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Doliu în muzica populară. A lovit tragedia, deces în condiţii suspecte: O veste tare tulburătoare
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce făceau jucătorii din Kosovo în timp ce tricolorii îi așteptau pe teren. Imaginile de la vestiar au devenit virale în online
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro