24 ian. 2023 | 21:11

De ce se lasă checul, de fapt. Detaliul care strică imediat desertul, şi tu procedezi aşa

Diverse
De ce se lasă checul, de fapt. Detaliul care strică imediat desertul, şi tu procedezi aşa
De ce se lasa checul, de fapt. Detaliul care strica imediat desertul, si tu procedezi asa

Atunci când prepară prăjituri, gospodinele transformă procesul într-o adevărată artă. Cu toate acestea, dacă nu ții seama de toate detaliile legate de cantități, temperatura ingredientelor sau a cuptorului, lucrurile pot ieși prost. Motivul pentru care checul își pierde forma inițială, după un anumit timp.

Trucuri geniale ca să nu se lase checul după ce a fost scos din cuptor

Checul este una dintre cele mai gustoase prăjituri, preferată de către toți românii. Indiferent că-l prepari de ziua cuiva, cu ocazia sărbătorilor sau într-o seară când ai poftă de ceva dulce, este important să ții cont de anumite aspecte, atunci când te apuci de el.

Uneori, checul își pierde forma inițială și se lasă, fie în cuptor, fie pe blatul de bucătărie, odată ce l-ai scos de la coacere.

Unul dintre principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru este că adaugi prea mult praf de copt sau bicarbonat de sodiu în rețeta desertului.

De asemenea, un alt motiv ar putea fi faptul că nu ai utilizat agentul de dospire potrivit pentru rețeta ta. Astfel, checul crește mult prea repede și nu ajunge să se coacă în interiorul prăjiturii.

O altă soluție pentru ca desertul tău să iasă bun este să nu mai deschizi ușa de la cuptor în timpul procesului de coacere.

Citește și Secretul celui mai pufos chec de ciocolată. Câtă făină trebuie să pui, de fapt

Motivul pentru care prăjitura nu își păstrează forma inițială

Chiar dacă rețeta cere ca tăvile să fie rotite pe parcursul gătirii, specialiștii te sfătuiesc să faci acest lucru cât se poate de repede, iar astfel vei evita ca prăjitura să se lase.

Un alt motiv care cauzează turtirea checului îl reprezintă cuptorul. Internauții sunt de părere că unele cuptoare nu reprezintă capacitatea optimă de încălzire a preparatelor, pentru că nu ar degaja uniform căldura.

De aceea, specialiștii te sfătuiesc să îl preîncălzești la temperatura potrivită. Un alt truc este să ungi tava în care coci prăjitura cu ulei și să o tapetezi cu făină sau hârtie de copt.

În felul acesta te vei asigura că îl vei scoate ușor atunci când este gata. Vei face acest lucru după ce s-a răcit complet. De asemenea, și porționarea trebuie făcută când prăjitura a ajuns la temperatura camerei.

Citește și De ce să pui orez în tava pentru prăjituri. Trucul genial care va schimba modul în care gătești