Checul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate, care se gătește ușor și pentru care nu ai nevoie de prea multă pregătire. Este important să urmezi rețeta și să ții cont de anumite trucuri interesante. Printre ele se numără și adăugarea de oțet de mere în aluat, care chiar face minuni.
Te-ai gândit vreodată să pui o linguriță de oțet în chec? Este un truc foarte interesant, care va face minuni cu preparatul tău. Mulți nu știu de ce este un ingredient bun pentru prăjituri, dar este momentul să afle acum.
Ce trebuie să faci? Trebuie doar să adaugi o linguriță de oțet în aluatul pentru chec. Acest ingredient simplu interacționează în principal cu bicarbonatul de sodiu sau praful de copt.
Acest truc va duce la ridicarea aluatului și va conferi checului o textură pufoasă. Prin urmare, vei obține un chec mult mai aerat decât dacă nu folosești acest truc.
Mai mult, oțetul de mere reglează și reglează Ph-ul aluatului. Va crește frumos și se va coace perfect.
Timpul de coacere pentru chec poate varia în funcție de rețetă și de dimensiunea formei de copt. În general, majoritatea checurilor se coc timp de 40-60 de minute la o temperatură de 180-190 de grade Celsius.
Pentru a verifica dacă checul este copt bine, poți folosi mai multe metode:
Tot ce trebuie să faci este să introduci o scobitoare sau un cuțit subțire în mijlocul checului. Dacă iese curată, fără urme de aluat crud, checul este gata. Dacă pe scobitoare se află urme de aluat crud, mai lasă-l la cuptor pentru câteva minute și verifică din nou.
Checul trebuie să aibă o culoare frumoasă, de auriu-deschis pe suprafață și să fie ferm la atingere. Dacă apăsând ușor pe mijlocul checului simți că se întoarce la forma inițială și nu lasă urme, este copt.
Bate ușor cu degetele în partea superioară a checului. Dacă sună gol și nu produce alte sunete, este un semn că este gata.
Alege ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi unt de bună calitate, ouă proaspete și extract de vanilie pur.
Vezi și: De ce se crapă de fapt checul în cuptor. Greșeala majoră pe care o fac gospodinele
Asigură-te că ouăle și untul au temperatura camerei pentru a obține o consistență uniformă în aluat.
Bate ouăle și zahărul până când obții o compoziție spumoasă și aerată. Acest pas este esențial pentru a obține un chec puțos.
Odată ce ai încorporat ingredientele, nu amesteca prea mult aluatul, deoarece acest lucru poate face checul dens.
Adaugă arome cum ar fi vanilia, scorțișoara, nucșoara sau lămâia pentru a da checului o notă de gust distinctă.