Dacă ești un fan al plantelor de apartament, cu siguranță ai auzit cel puțin o dată că ar trebui să folosești apă filtrată sau distilată pentru a uda florile. Este, însă, acesta un sfat cu adevărat folositor? Există multe modalități de a hidrata o plantă. Care este, până la urmă, cel mai potrivit? Află în rândurile următoare de ce să nu uzi florile cu apă de la robinet.
Când vine vorba despre hidratarea plantelor de apartament, putem vorbi la nesfârșit despre tot felul de teorii. Atât în legătură cu cantitatea de apă care ar trebui să fie administrată unei plante, cât și în legătură cu tipul de apă care ar trebui să fie folosit. Putem utiliza, de exemplu, apa distilată sau apa de la robinet pentru a uda corespunzător o plantă?
Specialiștii în ale grădinăritului spun că ideal ar fi ca plantele de apartament să fie hidratate cu apă distilată. Totuși, asta nu înseamnă că apa de la robinet nu este potrivită pentru această sarcină. Nu toată lumea dispune mereu de apă distilată, mai ales pentru o mulțime de flori. Da, este cea mai bună variantă, dar nu e singura opțiune.
Totuși, de ce ar trebui să evităm să udăm florile cu apa de la robinet? Află în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care se recomandă ca apa de la robinet să nu fie folosităla hidratarea plantelor din apartament.
Apa de la robinet conține mai multe substanțe chimice care pot provoca daune plantelor, mai ales dacă nu este fiartă și răcită înainte. Apa de la chiuvetă conține plumb, clor și alți agenți patogeni care nu sunt recomandați în cazul florilor.
Pe lângă aceste substanțe chimice, temperatura apei poate juca un rol important în dezvoltarea sănătoasă a unei plante Atunci când udăm plantele cu apă foarte rece, rădăcinile lor pot îngheța. Unele plante sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură, iar apa rece turnată la rădăcini le-ar putea afecta definitiv.
Din fericire, există o modalitate simplă de a depăși această provocare. Puteți uda plantele de apartament cu apă de la robinet, însă în anumite condiții. Fierbe apa de la robinet și las-o la răcit timp de 24 de ore. Asta înseamnă că trebuie să vă planificați agenda cu cel puțin 24 de ore în avans.
Ce trebuie să știți, însă, este că dacă lăsați apa să stea pentru 24 de ore, îi permiteți să se „așeze”. În aceste circumstanțe, majoritatea particulelor se vor scufunda încet pe fundul vasului în care se află apa. Astfel, plantele care vor fi udate cu apa de la robinet nu vor fi expuse foarte mult la substanțele chimice.