Horoscopul plantelor de apartament. Ce floare trebuie să ai neapărat în casă în funcţie de zodie

Horoscopul plantelor de apartament. Ce floare trebuie să ai neapărat în casă în funcţie de zodie
Horoscopul plantelor de apartament. Ce plantă de interior să alegi, în funcție de personalitatea și caracterul tău.

Data viitoare când vrei să cumperi o plantă pentru locuința ta, încearcă să consulți astrele. Semnul tău zodiacal poate oferi informații suplimentare despre tipul de plantă care ți se potrivește. Mai mult decât atât, poziția stelelor și a planetelor te poate îndruma către floarea de care ai nevoie într-o anumită perioadă din viață. Este posibil să aplici aspectele învățate și în alte domenii din viața ta, precum decorarea locuinței. Află ce spune horoscopul plantelor de apartament pentru tine.

Horoscopul plantelor de apartament

Astrologia te poate ajuta oricând să hotărăști ce fel de plante ai nevoie să cumperi pentru locuința ta. Află în rândurile următoare ce tip de floare se potrivește cu personalitatea semnului tău zodiacal. Se spune că dacă alegi plantele din casă în funcție de zodia ta, acestea îți vor aduce noroc în viață.

Berbec: Planta zebră. Berbecul este o fire independentă, motiv pentru care are nevoie de o plantă ușor de îngrijit, potrivit horoscopului zilnic despre zodii. Planta zebră este o suculentă îndrăzneață, cu dungi albe și frunze verzi, de nuanțe închise. Odată aflată în casa ta, va atrage imediat rezistența. Așază planta zebră într-un loc luminos din casă și nu o udați prea des. Solul trebuie să fie uscat înainte de a uda planta din nou, întrucât acest tip de floare nu iubește umiditatea.

Taur: Filodendron cu frunze de inimă. Pentru zodia Taur, guvernată de Venus, nicio plantă nu este mai potrivită decât romantica plantă filodendron cu frunze de inimă. Planeta Venus reprezintă dragostea și frumusețea. Prin urmare, o plantă de apartament cu frunze în formă de inimă este opțiunea perfectă pentru acest nativ. Este foarte ușor de îngrijit, are nevoie de lumină moderată, nu foarte slabă, însă nici foarte puternică.

Ce plantă este potrivită pentru zodia ta

Gemeni: Iederă englezească. Acest tip de plantă este foarte ușor de găsit în florării. Iedera englezească este suspendată, de regulă, în coșuri construite în stil boho. Așa ar trebui păstrate și în casă, întrucât coșul suspendat în aer face trimitere la nativii guvernați de semnul aerului. Iedera englezească poate crește în locuri cu lumină moderată sau puternică. Solul său trebuie să fie mereu umed, însă nu în mod exagerat.

Rac: Bambus norocos. Racului i se potrivește de minune o plantă de apartament care crește în apă stătătoare, datorită faptului că nativul este semn de apă. Bambusul norocos este o plantă energetică bine cunoscută în filosofie Feng Shui. Aceasta aduce energie pașnică și înțeleaptă în locuința ta. Bambusul norocos atrage o stare de sănătate excelentă și, totodată, mai multă dragoste. Planta trebuie ținută într-un loc luminos, însă niciodată în lumina directă a soarelui. Apa trebuie schimbată cel puțin o dată la două săptămâni.

Leu: Amarilis/ Crin de cameră. Leul este semnul regal al zodiacului. Întotdeauna, nativii acestei zodii vor avea nevoie de o plantă pe măsura statutului lor. Florile mari și strălucitoare ale amarilisului se potrivesc, fără îndoială, cu starea de spirit a Leului. Există crini de cameră cu flori superbe, de o nuanță de roșu intens. Acest tip de plantă amarilis se potrivește foarte bine cu personalitatea nativilor acestui semn zodiacal. Planta se dezvoltă frumos atât timp cât este ținută la lumină și este udată doar când solul este uscat.

Cu ce plantă se potrivește personalitatea ta

Fecioară: Bananier. Cultivarea unei plante de banane acasă nu este un proces facil. Tocmai din acest motiv, este cea mai potrivită pentru Fecioară. Atenția la detalii a nativilor din acest semn zodiacal poate face arborele să se dezvolte mult mai frumos decât dacă este lăsat pe mâna altor zodii. De obicei, bananierii sunt cultivați în afara casei. Poți face o excepție, însă, atât timp cât în apartamentul tău planta dispune de lumină direct de la soare și de multă apă.

Balanță: Șirag de perle. Balanța are nevoie întotdeauna de echilibru și armonie în locuință. Șiragul de perle este o plantă ce trebuie așezată întotdeauna într-un coș suspendat în aer, pentru a coincide cu starea semnului zodiacal în cauză. Dacă vrei să imiți simbolistica acestei zodii, încearcă să atârni două șiraguri de perle unul lângă celălalt. Vor arăta exact ca balanța echilibrată ce îi reprezintă pe acești nativi. Șiragul de perle trebuie să crească într-un mediu luminos, însă nu direct de la soare, și are nevoie de apă doar atunci când solul este uscat.

Scorpion: Planta Șarpe. Acest tip de plantă de interior este, practic, indestructibilă. Are frunze foarte rezistente, drepte, care se termină cu un vârf. Aspectul și forma lor sunt atractive pentru Scorpion, căruia îi plac locurile mai întunecate și pline de misticism. Planta Șarpe se poate adapta la mai multe condiții de viață. Cert este că nu îi place deloc să fie udată în mod excesiv.

Dezvăluirile astrelor despre plante

Săgetător: Minge de baseball. Acest tip de suculentă se prezintă ca un casctus mare și rotund, dar fără spini. Planta minge de baseball se potrivește cu natura aventuroasă a Săgetătorului. La fel ca toate plantele suculentă, minge de baseball nu are nevoie de foarte multă apă. Ea trebuie păstrată într-un loc luminos și udată doar când are solul complet uscat.

Capricorn: Arborele de jad. Arborele de jad poate crește lent, însă Capricornul excelează în virtuțile răbdării, deoarece este guvernat de Saturn. Dacă această plantă are parte de îngrijirea minimă, poate crește până la 1, 5 metri. Însă va dura ani de zile pentru a atinge această înălțime, dacă nu chiar decenii. În cele din urma, forma arborelui de jad va fi ca cea a unui micuț copac. Acest tip de plantă trebuie crescut în lumină puternică și udat doar atunci când solul este uscat.

Vărsător: Planta ZZ/ Zamioculcas. Nativii acestui semn zodiacal sunt iubitori ai inovației, motiv pentru care planta ZZ este alegerea potrivită pentru ei. Are o toleranță aparte la secetă și este foarte ușor de îngrijit. Frunzele sale lucioase pot să ofere oricărei încăperi un aer modern. Dacă dorești să oferi locuinței tale un plus de dramatism, optează pentru varianta ZZ Corb. Este o variantă de plantă ZZ cu frunze mai întunecate, aproape negre. Această plantă se poate dezvolta în condiții de iluminare slabă, precum și puternică. Trebuie udată doar când solul se usucă.

Pești: Iasomie. Peștii sunt supranumiți „visătorii zodiacului”, potrivit horoscopului. De asemenea, nativii din acest semn zodiacal sunt probabil cei mai sensibili și plini de compasiune dintre toți. Această sensibilitate a lor poate fi, însă, epuizantă, motiv pentru care au nevoie de ceva care să îi calmeze. Frunzele frumoase și mirosul dulce ale iasomiei pot transforma orice încăpere într-un refugiu liniștitor. Ca oricare dintre plantele de apartament, iasomia are nevoie să primească lumină printr-o fereastră orientată spre sud. Ai grijă ca solul acesteia să fie păstrat mereu umed.