Îți plac deserturile cu fructe? Dacă răspunsul este unul afirmativ, mai mult ca sigur ai încercat să prepari și tu cel puțin o dată chec cu cireșe sau cu vișine. Nu este o sarcină dificilă, însă trebuie să respecți câteva detalii cheie pentru a obține un rezultat savuros. Playtech Știri îți explică de ce să nu pui praf de copt în checul cu cireșe.
Deserturile cu fructe se numără printre preferatele românilor în sezonul cald. În zilele fierbinți de vară, un preparat răcoritor îți poate schimba complet starea de spirit. Dacă îți place checul cu cireșe, ai ajuns la locul potrivit, fiindcă Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi care este secretul unui aluat pufos. Nu vei da greș dacă vei ține cont de aceste detalii.
De obicei, când prepară aluat pentru deseturi, gospodinele obișnuiesc să adauge în compoziție și praf de copt. Nu este și cazul checului cu cireșe. Acesta va strica aluatul, care va deveni mai lipicios și nu se va coace bine. Din cauza lui, cireșele se vor lăsa la fundul preparatului, în loc să fie distribuite în mod egal în toată compoziția.
Cireșele nu trebuie date prin făină pentru a nu se duce la fundul checului. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că bați foarte bine albușurile, până iau forma unei spume tari, asemănătoare bezelei. Aerul acumulat în albușuri este cel mai bun agent natural de creștere, nu praful de copt.
Pe lângă faptul că praful de copt nu va avea puterea să ridice cireșele la suprafața desertului, va determina și creșterea exagerată a aluatului. Playtech Știri îți explică, pas cu pas, în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi pentru a prepara un chec cu cireșe pur și simplu delicios. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!
Ingrediente
Mod de preparare