Cea mai bună prăjitură cu cireșe. Rețeta este foarte simplă

Cea mai bună prăjitură cu cireșe. Rețeta este foarte simplă
Cea mai bună prăjitură cu cireșe. Rețeta este foarte simplă

Prăjitura cu cireșe este una dintre cele mai simple, iar cireșele se pot înlocui cu succes de orice alt fruct. Acesta este o rețetă pentru începători, dar și pentru cei care nu prea au mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie.

Cea mai bună prăjitură cu cireșe

Din punct de vedere al tehnicii, rețeta seamănă cu cea de chec, doar că aluatul este mai gros decât cel de chec, dar la fel de gustos. Nu are în compoziție praf de copt, deoarece totul se bazează pe aerarea albușurilor prin baterea foarte bine a lor. Veți avea, astfel, nevoie de un mixer bun, însă se poate efectua și manual, doar că durează mai mult.

Ingrediente prăjitură cu cireșe

  • 3 ouă
  • 210 grame de făină albă de grâu
  • 120 grame de zahăr
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • o lingură de esența de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare
  • 300 grame de cireșe curățate de sâmburi
sursa foto: e-Retete.ro
sursa foto: e-Retete.ro

Mod de preparare rețetă de prăjitură cu cireșe

Se aprinde cuptorul la 150 de grade și se pregătește o tavă de 23/24 cm în care se pune hârtie de copt. Se separă apoi albușurile de gălbenușuri și se pun în vase separate. Apoi, se adaugă sarea peste albușuri și se bat spumă, cu ajutorul mixerului dat la viteză mare. Atunci când acestea formează vârfuri se adaugă și zahărul și zahărul vanilat și se bat în continuare până când se întăresc bine și devin ca o bezea. Se adaugă și gălbenușurile treptat mixând în continuare, după care se micșorează viteza la minimum și se adaugă, turnând în fir subțire și uleiul, încorporându-l.

La final, se adaugă esența de vanilie și făina pe care o încorporează cu ajutorul unei palete de silicon, cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru  a păstra aerarea albușurilor obținută mai devreme. Apoi, se toarnă compoziția în tava pregătită și se pun, din loc în loc, cireșele. Se să la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, după care se face testul cu scobitoarea, iar dacă aceasta iese curată, se poate scoate tava din cuptor. Se lasă apoi prăjitura la răcit, după care se taie în bucăți de forma și dimensiunea dorite, se pudrează cu zahăr pudră pentru un aspect mai frumos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI