04 iun. 2023 | 14:00

De ce nu trebuie să pui prea mult praf de copt în prăjituri. Detaliul care îţi strică preparatul, de asta nu iese cum trebuie

Utile
De ce nu trebuie să pui prea mult praf de copt în prăjituri. Detaliul care îţi strică preparatul, de asta nu iese cum trebuie
De ce sa nu trebuie sa pui prea mult praf de copt in prajituri. Detaliul care iti strica preparatul, de asta nu iese cum trebuie

Praful de copt este cel mai întâlnit agent de creștere folosit la prepararea prăjiturilor. De regulă, acesta acționează prin formarea unor bule de dioxid de carbon ce se eliberează în aluat, făcându-l să crească. Cu toate acestea, praful de copt poate duce și la stricarea preparatelor dulci, dacă nu este folosit cum trebuie.

De ce nu trebuie să pui prea mult praf de copt în prăjituri

Praful de copt este un produs chimic uscat folosit de gospodine pentru creșterea aluaturilor și poate înlocui cu brio drojdia. Praful de copt trebuie amestecat cu ingredientele uscate înainte de adăugarea în aluat. Sub nicio formă nu trebuie dizolvat!

Acesta conține amidon, bicarbonat de sodiu și un ingredient acidifiant. Specialiștii susțin că amidonul are rolul de a absorbi umiditatea, pentru ca cele două substanțe să nu reacționeze înainte de a fi încorporate într-un aluat. Gospodinele folosesc praful de copt cel mai des la fursecuri și aluaturi pufoase.

Dacă se folosește corespunzător, praful de copt duce la formarea unor bule de gaz. Acestea au rolul de afâna aluatul, cu scopul de a-l face ușor, pufos și aerat.

După ce agenții de creștere și-au făcut efectul în aluat, nu trebuie să întârziați coacerea lui. Gazele rezultate în urma interacțiunii chimice se vor evacua treptat, fără a-și îndeplini rolul. De aceea, dacă coaceți aluatul cu o întârziere de 30 de minute, la final, acesta va ieși dens, cu o consistență asemănătoare cauciucului.

Detaliul care îţi strică rapid preparatul

Pe de altă parte, dacă adaugăm prea mult praf de copt la creșterea aluaturilor, acesta poate da un gust amărui aluatului sau să-l facă să crească mult prea rapid și mult. După coacere, aluatul nu va mai fi pufos, ci poros, inestetic. În plus, după răcire, aluatul se va lăsaa pe mijloc.

Așadar, experții culinari precizează că la 150 g de făină, este suficientă o linguriță rasă de praf de copt. De asemenea, la aluaturi simple, se poate folosi o linguriță de praf de copt la 250 g de aluat.

Mai mult de atât, praful de copt poate înlocui bicarbonatul într-o reţetă, dar nu și invers. Astfel, 2 linguriţe de praf de copt vor fi stinse cu puţin lapte în loc de ½ linguriţă bicarbonat.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro