Vara, vedeta sezonului estival este pepenele. Foarte multe persoane se întreabă ce pot face pentru a se bucura de el pentru mai mult timp. Fiind un fruct mare, acesta este destul de greu de depozitat. Există o serie de sfaturi care vă pot ajuta să conservați fructul pentru mai mult timp. Iată care sunt acelea!
Fără dar și poate, pepenele se numără printre cele mai adorate fructe ale sezonului. Foarte mulți îl preferă datorită faptului că nu îngrașă. Pe lângă gustul delicios, acest fruct te poate răcori. Însă, pe lângă multiplele sale avantaje, pepenele roșu are și câteva dezavantaje. Printre acestea se numără dificultatea de a-l depozita. Pentru a-l putea consuma mai mult timp, tot ce trebuie să facem este să-l punem la friger.
Foarte mulți oameni sunt tentați să pună pepenele în frigider, exact după ce-l mânâcă și în aceeași formă. Pentru a salva spațiu și pentru a ne bucura mai mult timp de pepene, putem să tăiem miezul și să-l punem în caserole. E necesar ca acestea să aibă capac. În caz contrar, există riscul ca pepenele să capete gustul altor alimente aflate în frigider.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corp dacă mănânci pepene prea mult. Medicul Virgil Stroescu avertizează: „Pancreasul explodează”
Însă, lista cu metodele prin care putem păstra pepenele nu se termină aici. O parte din oameni preferă să taie pepenele în cuburi și să-l pună pe o folie de copt. După ce sunt așezate pe folie le poți pune le congelator.
După ce au înghețat, le poți scoate din congelator și le poți muta într-un recipent, care va ajunge tot în congelator. În acest fel, pepenele va putea rezista chiar și șase luni.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă mănânci pepene stricat. Cum îți dai seama că lubenița este toxică
Vara, pepenele poate fi găsit pe majoritatea tarabelor din piață dar și pe toate rafturile din supermarket. O parte dintre aceștia sunt din România, iar o parte din import. La momentul actual, fructul verii se poate găsi la un preț cuprins între cinci și zece lei. Prețul poate fi influențat și de locul din care a fost cumpărat.
Te-ar putea interesa și: Câte felii de pepene roșu ai voie să mănânci zilnic, de fapt. Greșeala pe care o fac toți românii