Secretul celui mai delicios pește. Ingredientele care îmbunătățesc enorm gustul, știute de bucătarii celebri

Secretul celui mai delicios pește. Ingredientele care îmbunătățesc enorm gustul, știute de bucătarii celebri
Cum faci cel mai bun pește. S-au aflat ingredientele secrete

Chiar dacă peștele este preferat de mulți români, gustul lui nu este la fel ca în restaurantele specifice. Te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru? Se pare că există mai multe trucuri ce te vor face să gătești cel mai bun fel de mâncare chiar la tine acasă.

Cum gătești cel mai bun pește. Ce ingrediente secrete trebuie să folosești

În cazul în care ți-ai dorit mereu să le oferi rudelor sau invitaților cel mai bun pește, află că îl poți găti în propria locuință și nu mai trebuie să ceri ajutorul unei gospodine din familie sau să comanzi! Gustul pe care îl are carnea în restaurante poate să fie copiat, mai ales pentru că este extrem de ușor să faci o mâncare ce îi va face pe toți să mai ceară o porție.

Mirosul de pește ne pune pe toți în impas, ca să nu mai spunem de momentul în care trebuie să facem cumva ca bucățile de carne să fie fragede și delicioase! Folosește-te de condimentele potrivite pentru ca familia să se bucure de cel mai bun preparat. Peștele trebuie acoperit cu o marinată formată din suc de lămâie, usturoi și condimente. Poate să fie folosit lime în cazul în care se dorește un gust mai aromat.

Pentru primul pas, peștele trebuie să fie tăiat în bucățele pentru a scăpa de toate oasele. În timp ce carnea este așezată într-un bol, într-un alt vas se pregătește marinada. Se adaugă usturoiul zdrobit, sucul de lămâie sau lime, iar apoi sare și piper după gust. Procedeul este unul extrem de simplu și durează foarte puțin, dar efectul pe care îl are asupra felului de mâncare este spectaculos.

Trucuri pentru pește. O să îl gătești exact ca la restaurant

Amestecul se va turna peste pește, apoi totul trebuie amestecat până când marinada acoperă total bucățile de carne. Se lasă bolul așa timp de o oră pentru a se prinde gustul atât de căutat. Când totul este gata, într-o altă farfurie trebuie presărată făină de grâu și fiecare bucățică de pește trebuie tăvălită înainte de a se pune la prăjit.

După ce peștele o să fie prăjit în ulei vegetal, se va observa că gustul lui este total schimbat și acesta va semăna cu alimentele servite la cele mai bune restaurante. Carnea o să fie fragedă, aromată, așa că invitații sau rudele nu se vor mai sătura de acest fel de mâncare gătit în propria locuință.