02 oct. 2022 | 22:40

De ce să nu mai consumi mâncare congelată. Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Social
De ce să nu mai consumi mâncare congelată. Greșeala pe care o fac foarte mulți români
De ce să nu mai consumi mâncare congelată.

De ce să nu mai consumi mâncare congelată. Ce greșeală fac mulți români. Mâncarea congelată este tot mai căutată în prezent, iar acum poți găsi o gamă largă de preparate, de la ciorbe la tocănițe, orez cu fructe de mare, mâncare chinezească, burgeri etc. Deși la ora actuală mâncarea congelată are propriul raion în supermarket-uri, nutrițiștii nu o recomandă.

 Sarmale și ciorbe, la raionul de produse congelate

În urmă cu câțiva ani, la raionul de produse congelate puteai găsi doar pizza, plăcinte și legume, dar azi gama de produse s-a extins considerabil. Așa se face că acum poți să găsești la raion sarmale, ciorbe, tocănițe semipreparate, care nu mai au nevoie decât de 10 minute de stat în cuptor și sunt gata de pus pe masă. Însă nutriționiștii atrag atenția că nu este bine să mâncăm astfel de mâncare.

„Nu mai este un trend. Deja este o confirmare pentru noi că asta este o direcție în care se duce piața. Noi ne ducem atât către consumatorul care poate să fie o familie care nu poate să gătească, dar și către HoReCa. Sub 10 lei pe porție pleacă de la noi. În magazin poate ajunge la 15 lei”, a declarat Petru Dubou, CEO companie de mâncare congelată, pentru Stirile Pro TV.

Cerere tot mai mare pentru mâncarea semipreparată

Mâncarea congelată are acum propriul raion în supermarket-uri, deși înainte puteai găsi doar câteva sortimente pe raft. În toate frigiderele găsești mâncăruri și ingrediente care, după ce le-ai decongelat, sunt și ușor de gătit. Poți găsi pizza, cașcaval pane, orez cu legume, mâncare de cartofi cu pui și chiar mâncare chinezească.

De asemenea, la mare căutare sunt și fripturile condimentate, ușor gătite, care mai necesită doar doar 10- 15 minute de stat la cuptor și sunt gata de servit.

De precizat este că mâncarea semipreparată este unul dintre sectoarele industriei alimentare ce a crescut cel mai mult în ultimii doi ani. Față de anul trecut, cererea pentru o astfel de mâncare este mai mare cu 30%.

De ce să nu mai consumi mâncare congelată

Nutriționiștii nu recomandă mâncarea congelată. Cu toate că este mai ușor de preparat, aceasta este mult mai bogată în calorii și nici nu oferă toți nutrienții necesari organismului. Mâncarea congelată este și plină de sare și se știe faptul că consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, dar și la alte afecțiuni.

În plus, aproape toate mâncărurile congelate au în compoziție acel monoglutamat de sodiu, adică sarea de sodiu a acidului glutamic, o substanță ce, odată adăugată în alimente, te face să mănânci mai mult, mai cu poftă și mai des.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro