De ce să nu mai consumi mâncare congelată. Greșeala pe care o fac foarte mulți români

De ce să nu mai consumi mâncare congelată. Greșeala pe care o fac foarte mulți români
De ce să nu mai consumi mâncare congelată.

De ce să nu mai consumi mâncare congelată. Ce greșeală fac mulți români. Mâncarea congelată este tot mai căutată în prezent, iar acum poți găsi o gamă largă de preparate, de la ciorbe la tocănițe, orez cu fructe de mare, mâncare chinezească, burgeri etc. Deși la ora actuală mâncarea congelată are propriul raion în supermarket-uri, nutrițiștii nu o recomandă.

 Sarmale și ciorbe, la raionul de produse congelate

În urmă cu câțiva ani, la raionul de produse congelate puteai găsi doar pizza, plăcinte și legume, dar azi gama de produse s-a extins considerabil. Așa se face că acum poți să găsești la raion sarmale, ciorbe, tocănițe semipreparate, care nu mai au nevoie decât de 10 minute de stat în cuptor și sunt gata de pus pe masă. Însă nutriționiștii atrag atenția că nu este bine să mâncăm astfel de mâncare.

„Nu mai este un trend. Deja este o confirmare pentru noi că asta este o direcție în care se duce piața. Noi ne ducem atât către consumatorul care poate să fie o familie care nu poate să gătească, dar și către HoReCa. Sub 10 lei pe porție pleacă de la noi. În magazin poate ajunge la 15 lei”, a declarat Petru Dubou, CEO companie de mâncare congelată, pentru Stirile Pro TV.

Cerere tot mai mare pentru mâncarea semipreparată

Mâncarea congelată are acum propriul raion în supermarket-uri, deși înainte puteai găsi doar câteva sortimente pe raft. În toate frigiderele găsești mâncăruri și ingrediente care, după ce le-ai decongelat, sunt și ușor de gătit. Poți găsi pizza, cașcaval pane, orez cu legume, mâncare de cartofi cu pui și chiar mâncare chinezească.

De asemenea, la mare căutare sunt și fripturile condimentate, ușor gătite, care mai necesită doar doar 10- 15 minute de stat la cuptor și sunt gata de servit.

De precizat este că mâncarea semipreparată este unul dintre sectoarele industriei alimentare ce a crescut cel mai mult în ultimii doi ani. Față de anul trecut, cererea pentru o astfel de mâncare este mai mare cu 30%.

De ce să nu mai consumi mâncare congelată

Nutriționiștii nu recomandă mâncarea congelată. Cu toate că este mai ușor de preparat, aceasta este mult mai bogată în calorii și nici nu oferă toți nutrienții necesari organismului. Mâncarea congelată este și plină de sare și se știe faptul că consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, dar și la alte afecțiuni.

În plus, aproape toate mâncărurile congelate au în compoziție acel monoglutamat de sodiu, adică sarea de sodiu a acidului glutamic, o substanță ce, odată adăugată în alimente, te face să mănânci mai mult, mai cu poftă și mai des.