31 ian. 2023 | 14:05

De ce să nu mai așezi cartofii lângă ceapă. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine

Diverse
De ce să nu mai așezi cartofii lângă ceapă. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine
De ce sa nu mai asezi cartofii langa ceapa. Greseala uriasa pe care o fac multe gospodine

Atât cartofii, cât și cepele se numără printre legumele preferate ale românilor, fiind folosite în foarte multe rețete, care mai de care mai gustoase. Cu toate acestea, unele gospodine fac o greșeală imensă atunci când depozitează alimentele. De ce nu este recomandat ca tuberculii și ceapa să fie puse în același coș.

Motivul pentru care cartofii nu se depozitează lângă ceapă

Din cauza faptului că atât bulbii de ceapă, cât și tuberculii de cartofi se dezvoltă sub pământ, foarte multe persoane au impresia că cele două legume se pot depozita împreună, în aceeași pungă, cutie sau coșuleț.

Ei bine, acest lucru nu este recomandat, potrivit specialiștilor, deși ambele trebuie păstrate într-un loc umbros și rece, precum pivniță sau cămara.

Conform cercetătorilor, bulbii de ceapă emană un gaz numit etilenă, un hormon vegetal care ajută la creșterea plantelor. Acest gaz accelerează coacerea cartofilor. Cu alte cuvinte, cartofii se vor strica mult mai repede, dacă îi depozitezi în același coș cu ceapa.

Pe de altă parte, relația toxică dintre cele două legume este creată și de cartofi. Tuberculii de cartof emană foarte multă umiditate, ceea ce, în timp, duce la stricarea cepelor.

Mai exact, ceapa începe să se lichefieze și capătă un miros neplăcut și înțepător. Din acest motiv, internauții recomandă să depozitați separat cele două legume, într-un spațiu întunecat, răcoros și separat.

Citește și Alimentele care nu te lasă să dormi. Nu le consuma înainte de somn, nu vei reuşi să te odihneşti

Cum acționează, de fapt, etilena

Potrivit experților din domeniul agriculturii, fructele și legumele care produc etilenă ar trebui să fie ținute separat de celelalte alimente.

Acestea influențează coacerea celorlalte legume sau fructe. Un fruct care produce etilenă este banana, care nu trebuie pusă, niciodată în același coș de fructe cu merele.

Această substanță are însă și o parte pozitivă, atunci când dorim ca un fruct sau o legumă să se coacă mai repede. Tot ce trebuie făcut este să păstrăm în același spațiu un fruct sau o legumă care produce etilenă lângă unele care sunt crude, lăsând natura să își urmeze cursul normal.

Citește și Alimentele banale care ne aduc o stare de bine. Explicațiile date de Mihaela Bilic

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro