De ce să nu mai arunci usturoiul încolțit. Multe gospodine fac această greșeală

De ce să nu mai arunci usturoiul încolțit. Multe gospodine fac această greșeală
Motivul pentru care nu trebuie să mai arunci usturoiul încolțit.

Multe gospodine se tem de legumele care încolțesc și le aruncă imediat din cămară. Majoritatea dintre ele nu știu că există o metoda prin care să se folosească măcar de usturoiul care a ajuns în stadiul acesta. Nu trebuie să mai faci asta pentru că este chiar mai valoros decât cel simplu. Specialiștii recomandă ca doamnele să nu arunce niciodată părțile verzi încolțite. Mâncatul părților care nu credeai că sunt bune aduc multe beneficii. Iată despre ce este vorba! Cum îl consumă românii și ce detalii știu puțini oameni despre această plantă comestibilă? Trebuie să iei și tu la cunoștință asta.

Truc pentru gospodine: nu mai arunca usturoiul încolțit

Multe gospodine știu că trebuie să arunce imediat legumele încolțite pentru că nu sunt bune pentru consum și le strică pe cele care au rămas sănătoase în cămară. Speciliștii spun însă că nimeni nu trebuie să mai procedeze astfel cu usturoiul pentru că partea verde pe care o arunci este plină de antioxidanți precum alicină și disulfat de allil și merită consumată.

Aceasta previne îmbătrânirea pielii și luptă eficient împotriva radicalilor liberi din organism. De asemenea, ajută și la relaxarea crampelor musculare, dar este bogat și în fitochimicale, care ajută la buna circulație a sângelui. Usturoiul încolțit întărește sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor și a răcelilor datorită antioxidanților pe care îi are.

Detalii despre usturoi

  • Denumire științifică: Allium sativum
  • Clasă superioară: Allium
  • Clasificare: Specie
  • Familie: Amaryllidaceae
  • Ordin: Asparagales
  • Regn: Plantae

Usturoiul este o plantă comestibilă utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat un adevărat medicament. Usturoiul era cunoscut în Egiptul antic și în timpul romanilor ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. S-a stabilit mai apoi că acesta în combinație cu mierea de albine formează un remediul pentru multe boli.

Majoritatea mâncărurilor tradiționale românești conțin această plantă, iar de obicei mulți cetățeni nu se feresc să îl mănânce în diverse combinații alături de carne sau legume la grătar sau la cuptor. Mulți nu își văd viața fără un sos de mujdei făcut ca la carte cu smântână, ulei de floarea-soarelui sau roșii date pe răzătoare.

El poate fi adăugat peste orice, mai cu seamă când vine vorba despre legume precum: dovlecei, vinete, ciuperci sau cartofi. Planta în cauză este mâncată de plăcere de cei mai mulți români, dar și de nevoie pentru că majoritatea cred în leacurile din vremurile apuse care arătau că usturoiul te ferește de răceală și alte boli.

Urmăriți Playtech.ro și pe