16 aug. 2022 | 15:00

De ce să nu mai arunci cojile de avocado la gunoi. Ai făcut și tu greșeala asta?

Sănătate
De ce să nu mai arunci cojile de avocado la gunoi. Ai făcut și tu greșeala asta?
Nu mai arunca cojile de avocado la gunoi. Conțin de două ori mai mulți antioxidanți decât pulpa fructului. Ce beneficii au.

Nu mai arunca cojile de avocado la gunoi niciodată. Nu doar pulpa verde-gălbuie a acestui fruct poate fi consumată, ci și coaja sa. Beneficiile pe care le prezintă sunt asemănătoare cu cele ale pulpei, însă unele voci susțin că efectele sale se văd mai rapid. Motivul este unul foarte simplu: coaja este mai bogată în substanțe chimice vegetale benefice decât pulpa acestui fruct. Află ce poți să faci cu cojile de avocado.

Nu mai arunca cojile de avocado la gunoi

Cercetătorii au ajuns la concluzia că o coajă de avocado conține de două ori mai mulți antioxidanți decât pulpa acestui fruct.  Coaja sa reprezintă, practic, un depozit de nutrienți și oferă fructului rezistență naturală la dăunători și boli. Acest proces are loc datorită proprietăților sale antifungice, care scad pe măsură ce fructul se coace.

O coajă de avocado conține 2.585 miligrame de carotenoide, pe când pulpa are doar 0.815 miligrame de carotenoide. Coaja fructului prezintă, de asemenea, 679 miligrame de compuși fenolici, în timp ce pulpa are doar 410. Și cantitatea de flavonoide, care au proprietăți antioxidante, este mai mare în coajă decât în pulpă, 44.3 miligrame, față de 21.9 miligrame.

Antioxidanții din coaja de avocado luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Ce presupune, concret, acest proces? În cursul activităților de zi cu zi, organismul uman acumulează toxine. Acestea dau naștere unor molecule reactive numite radicali liberi, care se dezlănțuie în interiorul organismului, deteriorând celule.

Cancerul și bolile cardiovasculare sunt considerate a fi rezultatele acestor daune provocate de radicalii liberi. Dacă aceste „pagube” provocate de radicalii liberi copleșesc puterea de apărare a organismului tău, ajungi în stare de stres oxidativ. În acest punct, trebuie să introduci în dieta ta antioxidanți, iar coaja de avocado este foarte potrivită în acest caz, potrivit publicației de sănătate Cure Joy.

La ce mai pot fi folosite cojile de avocado

Pe lângă beneficiile pe care le poate avea asupra organismului uman, coaja de avocado se poate utiliza și în alte scopuri. Mai exact, în gospodărie. Cojile de avocado pot fi folosite pentru a ajuta procesul de germinare. Așezate în pământ, cojile de avocado pot să furnizeze plantelor din grădină nutrienții necesari pentru a se dezvolta corespunzător.

Soluția din coajă și sâmburi de avocado poate înlocui cu succes un șampon pentru îndepărtarea păduchilor. Nu, nu este o glumă. Pentru a o prepara, vei avea nevoie nu doar de coji de avocado, ci și de sâmburii acestui fruct.

Citește și: A pus un avocado într-un bol și lângă a lăsat jumătate de ceapă. Trucul genial pe care l-a descoperit în 24 de ore

Se fierb cinci sâmburi și șase coji de avocado împreună cu două crenguțe de roiniță, în 250 de mililitri de apă. Soluția rezultată se lasă la răcit și se aplică, apoi, pe părul ușor umed. Lasă soluția să acționeze pentru circa jumătate de oră, după care îți poți clăti părul.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro