A pus un avocado într-un bol și lângă a lăsat jumătate de ceapă. Trucul genial pe care l-a descoperit în 24 de ore

A pus un avocado într-un bol și lângă a lăsat jumătate de ceapă. Trucul genial pe care l-a descoperit în 24 de ore
A pus un avocado într-un bol și lângă a lăsat jumătate de ceapă

A pus avocado într-un bol și lângă a lăsat jumătate de ceapă. Ce truc genial a descoperit în 24 de ore. Avocado este un arbore originar din Mexic, cu consistență cremoasă și cu un sâmbure lemnos. Gustul său este unul autentic, o combinație între unt, nuci, arome ierboase și pământoase. Însă trucul pe care ți-l vom dezvălui în rândurile următoare.

A pus un avocado într-un bol și lângă a lăsat jumătate de ceapă

Avocado are multe beneficii pentru organism și este consumat în diverse combinații. Însă odată tăiat, fie îl consumi pe tot, fie recurgi la anumite metode pentru a încetini procesul de oxidare.

Deoarece fructul de avocado se alterează rapid, este necesari să apelezi la anumite tehnici pentru a-i prelungi viața. Astfel, un truc ar fi ca, după ce tai fructul de avocado, să tai o jumătate de ceapă și să o pui lângă avocado sau sa îl stropești cu oțet de mere. Compușii de sulf din componența lor vor încetini procesul de oxidare, iar fructul își va menține prospețimea mai mult timp.

Avocado este un fruct benefic pentru organism, fiind preferatul nutriționiștilor. Este un fruct utilizat în salate, sandviciuri sau pentru guacamole, precum și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, fiind bogat în proteine, grăsimi sănătoase, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Cum trebuie să consumi avocado

Este necesar ca avocado să fie copt, astfel că trebuie să alegi un fruct cu coaja de culoare cât mai închisă, de un mov închis. Dacă nu plănuiești să îl consumi imediat, poți să iei un avocado verde, cu condiția să îl păstrezi câteva zile în hârtie de ziar, la temperatura camerei, poate chiar alături de un măr, pentru a-i grăbi coacerea.

Pentru a consuma avocado, mai întâi se taie fructul pe lungime, pentru a obține două jumătăți. Se scoate apoi sâmburele, cu ajutorul cuțitului sau cu ajutorul unei linguri.

Tot cu cuțitul, se începe a tăia miezul sub forma de cubulețe, fără să atingi coaja. Cubulețele pot fi folosite în salate sau în alte preparate. De asemenea, o altă variantă ar fi să păstrezi miezul întreg și să îl extragi cu ajutorul unei linguri, mai ales dacă îl folosești în rețetele de guacamole și de shake-uri, ca să obții felii pentru sandviciuri și frigărui.

Printre beneficiile fructului de avocado, enumerăm proprietățile antioxidante, protejează celula hepatică și are continut ridicat de potasiu.