Mulți oameni aruncă din grabă apa în care au fiert pastele. Cum poți să te folosești de ea și care este efectul pe care îl aduce? Este foarte eficientă! Majoritatea oamenilor își prepară singur pastele acasă pentru că sunt simple, iar în comerț există o gamă largă de sosuri deja preparate pentru ele. Indiferent dacă mănânci: penne, rigatoni, tagliatelle sau spaghetti, nu vei mai arunca apa după ce le vei fierbe.
Oamenii adoră să consume paste, iar cei mai mulți apelează la ele de poftă sau de nevoie, atunci când sunt pe fugă ori nu au alte variante în minte pentru un prânz sau o cină delicioasă și rapidă. Nu e nevoie de îndemânare în bucătărie și nici nu îți vei consuma mult din bugetul pentru cumpărături.
Desigur că în ajutor sar sosurile deja făcute pe care le găsești la toate supermarket-urile. Indiferent dacă gătești penne, rigatoni, tagliatelle sau spaghetti, nu trebuie să mai arunci apa după ce sunt gata. Apa lor nu este inutilă pentru că o poți folosi pentru un aluat pentru pizza sau pâine.
Este deja sărată și te scapă de un alt consum mic. De asemenea, masarea părului cu apa de la paste va trata părul uscat sau deteriorat, lucru care se întâmplă și cu apa în care ai ținut orezul la înmuiat. Mai mult decât atât, poți să îți relaxezi picioarele umflate și obosite. Este nevoie doar să ți le înmoi în apa caldă de la macaroanele fierte.
Poate fi de ajutor și în grădină. Apa de la paste este bogată în nutrienți, așa că este extrem de benefică plantelor tale. Udă plantele așa cum ai face-o în mod normal și vei vedea după câteva repetări ale procesului că ele vor fi mai sănătoase și mai frumoase.
1. Spaghetto este singularul cuvântului ”spaghetti”!
2. Înainte de a exista aparatură specială, aluatul pentru paste era frământat cu picioarele.
3. Pastele gătite ”al dente” nu doar că au un gust mai bun, ci vă mențin plini pentru mai mult timp, deoarece procesul de digerare al pastelor e mai lung.
4. Există aproximativ 350 de forme de paste făinoase.
5. În medie, un italian mănâncă 27 de kilograme de paste pe an.
6. O porție tipică este de numai 100 de grame.
7. Oamenii au fost o dată păcăliți să creadă că spaghetele cresc în copaci.