De ce nu trebuie să arunci apa de la paste. Secretul celor mai pricepuți bucătari

De ce nu trebuie să arunci apa de la paste. Secretul celor mai pricepuți bucătari
Motivul pentru care nu trebuie să arunci apa de la paste. Ce are special?

Nu vei mai arunca apa de la paste după ce vei afla asta! Cei mai pricepuți bucătari știu că aceasta este extrem de bună. Ce o face atât de specială și cu ce te ajută? Iată explicațiile!

Ce poți face cu apa de la paste? Puțini știu acest truc

Bucătarii au câteva trucuri excepționale când vine vorba de prepararea unor bucate. Mulți aruncă apa în care fierb pastele, dar aceasta este cu adevărat specială. Ea poate avea numeroase întrebuințări și chiar îți va fi folositoare în bucătărie.

Pastele sunt realizate din făină în general, motiv pentru care eliberează amidon în apă în timpul fierberii. Cei care au preparat paste acasă au observat că apa devine ușor albă pe măsură ce pastele se fac și are chiar un aspect ușor neplăcut. Din această cauză aleg să o arunce.

La ce este bună și cum trebuie să procedezi?

Ajută la închegarea și îngroșarea sosurilor – Mulți au observat în emisiunile de specialitate cum bucătarii pun peste sosul făcut în timp ce fierb pastele câteva linguri din lichidul alb. Acest lucru se întâmplă pentru că îl ajută să prindă consistență fără a se folosi de făină sau amidon de porumb ori alte ingrediente pentru a-i oferi o textură mai plină. Poți să o utilizezi la sosuri roșii, albe, de legume sau chiar când vrei să subțiezi celebrul sos pesto verde/roșu. În loc de apă, poți folosi apa de la paste pentru o consistență mai bună.

Fasolea se va înmuia mai repede – Este recomandat să pui fasolea la înmuiat în apa de la paste pentru că grăbește procesul. De asemenea, în același timp își ia nutrienții din apă.

Poți fierbe legume în ea – Poți să fierbi mazăre sau linte în ea fără probleme. Legumele pe care le alegi vor prinde o aromă deosebită și nu-și vor pierde astfel proprietățile. Mulți bucătari o folosesc și pentru gătirea la aburi.

Excelentă pentru aluatul de pizza sau pâine – Un alt truc al profesioniștilor este acesta. Bucătarii o folosesc atunci când vor să facă aluat datorită amidonului pe care îl conține deja. Poți să o folosești când faci pâine, pizza sau diverse plăcințele sărate ori chiar clătite.

Este bună și pentru flori – Nu mai arunca apa de la paste și pune-o la flori. Aceasta este bogată în nutrienți și minerale și oferă multe beneficii plantelor tale. Trebuie să o lași să se răcească, mai apoi să o pui pe pământul lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI