03 oct. 2021 | 19:20

De ce nu trebuie să arunci apa de la paste. Secretul celor mai pricepuți bucătari

Utile
De ce nu trebuie să arunci apa de la paste. Secretul celor mai pricepuți bucătari
Motivul pentru care nu trebuie să arunci apa de la paste. Ce are special?

Nu vei mai arunca apa de la paste după ce vei afla asta! Cei mai pricepuți bucătari știu că aceasta este extrem de bună. Ce o face atât de specială și cu ce te ajută? Iată explicațiile!

Ce poți face cu apa de la paste? Puțini știu acest truc

Bucătarii au câteva trucuri excepționale când vine vorba de prepararea unor bucate. Mulți aruncă apa în care fierb pastele, dar aceasta este cu adevărat specială. Ea poate avea numeroase întrebuințări și chiar îți va fi folositoare în bucătărie.

Pastele sunt realizate din făină în general, motiv pentru care eliberează amidon în apă în timpul fierberii. Cei care au preparat paste acasă au observat că apa devine ușor albă pe măsură ce pastele se fac și are chiar un aspect ușor neplăcut. Din această cauză aleg să o arunce.

La ce este bună și cum trebuie să procedezi?

Ajută la închegarea și îngroșarea sosurilor – Mulți au observat în emisiunile de specialitate cum bucătarii pun peste sosul făcut în timp ce fierb pastele câteva linguri din lichidul alb. Acest lucru se întâmplă pentru că îl ajută să prindă consistență fără a se folosi de făină sau amidon de porumb ori alte ingrediente pentru a-i oferi o textură mai plină. Poți să o utilizezi la sosuri roșii, albe, de legume sau chiar când vrei să subțiezi celebrul sos pesto verde/roșu. În loc de apă, poți folosi apa de la paste pentru o consistență mai bună.

Fasolea se va înmuia mai repede – Este recomandat să pui fasolea la înmuiat în apa de la paste pentru că grăbește procesul. De asemenea, în același timp își ia nutrienții din apă.

Poți fierbe legume în ea – Poți să fierbi mazăre sau linte în ea fără probleme. Legumele pe care le alegi vor prinde o aromă deosebită și nu-și vor pierde astfel proprietățile. Mulți bucătari o folosesc și pentru gătirea la aburi.

Excelentă pentru aluatul de pizza sau pâine – Un alt truc al profesioniștilor este acesta. Bucătarii o folosesc atunci când vor să facă aluat datorită amidonului pe care îl conține deja. Poți să o folosești când faci pâine, pizza sau diverse plăcințele sărate ori chiar clătite.

Este bună și pentru flori – Nu mai arunca apa de la paste și pune-o la flori. Aceasta este bogată în nutrienți și minerale și oferă multe beneficii plantelor tale. Trebuie să o lași să se răcească, mai apoi să o pui pe pământul lor.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Vladimir Putin a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro