De ce să nu mai amesteci salata cu lingura. Cum trebuie procedat, de fapt

De ce să nu mai amesteci salata cu lingura. Cum trebuie procedat, de fapt

Deși în perioada mai rece a anului oamenii preferă să consume preparate bogate în calorii, atunci când pregătești o salată delicioasă, chefii bucătari te sfătuiesc să fii atent și la modul în care pregătești bolul. De asemenea, află de la experți de ce nu este recomandat să amesteci salata folosind lingura.

Motivul pentru care trebuie să amesteci salata cu mâinile

Cu siguranță ai văzut, în marile restaurante sau în diferse filme sau emisiuni televizate, că marii chefi bucătari amestecă salata cu mâinile, nu cu o furculiță sau o lingură.

Motivul pentru care experții apelează la acest truc nu este din cauza faptului că nu ar avea ustensilele necesare pe îndemână, ci pentru că specialiștii în arta culinară sunt de părere că, astfel, dressingul va fi răspândit pe toată suprafața legumelor, iar salata va căpăta un gust mult mai bun.

De asemenea, pentru a pregăti salata ideală, trebuie să speli și să usuci foarte bine legumele înainte de a le toca, deoarece legumele jilave nu vor avea un gust la fel de bun, iar dressingul nu va acoperi uniform roșiile, catraveții sau alte legume pe care le alegi pentru preparatul tău.

Citește și Secretul celui mai bun sos vinegretă. Salatele tale vor ieși delicioase

Cum se prepară corect o salată asortată

Un truc genial pentru a obține o salată modernă și aspectuoasă este să folosești mai multe legume. Dacă te-ai săturat doar de roșii, ardei, ceapă și castraveți, încearcă să adaugi boabe de porumb, brânză, bucăți de carne de pui, boabe de fasole sau linte. Gustul preparatului va fi mult mai delicios.

De asemenea, este foart important să cunoști toți pașii pentru a face o salată perfectă. De exemplu, în primul rând, vei tăia legumele și le vei pune în bol, apoi vei adăuga dressingul.

Potrivit experților din domeniul culinar, acest pas este greșit. Bucătarii recomandă ca dressingul să fie făcut la început și pus în bol, apoi adăugate legumele pentru ca amestecarea să se facă de jos în sus, scriu cei de la ego.ro.

Specialiștii recomandă ca pașii pentru prepararea unei salate să fie respectați în ordinea lor pentru un gust cât mai bun. Nu uita că prepararea unei salate este la fel de importantă precum gătirea unei fripturi suculente.