Secretul celui mai bun sos vinegretă. Salatele tale vor ieși delicioase

Secretul celui mai bun sos vinegretă. Salatele tale vor ieși delicioase
Cum poți să faci cel mai bun sos vinegretă?

Sosurile sunt extrem de importante într-o farfurie completă. Bucătarii profesioniști susțin că acesta este un element special ce ar trebui să fie mai des adus în prim-plan și de gospodine. Tocmai sosul ajută un preparat să fie chiar și mai bun decât este doar alături de o bucată de carne sau alături de o garnitură gătită ca la carte. Un sos special și foarte elegant se găsește des în salate. Cum trebuie să pregătești o vinegretă ca la carte? Cu siguranță o să îl adori!

Rețetă pentru sos vinegretă: se folosește în salate

Mulți cred că salatele sunt banale. Acestea pot fi chiar un spectacol la masa de prânz chiar și pentru cei care nu le consumă în mod normal. Poți să le servești mai ales celor mai mofturoși de la masă pentru că sigur o să îi câștigi după ce o să guste legumele alături de sos.

Majoritatea servesc salate ca o gustare sau ca un prânz mai lejer pentru că sunt răcoritoare și pot fi foarte sățioase dacă adaugi în ele: pui fript, brânză, crutoane sau pește. Combinațiile sunt foarte multe în acest caz, așa că gospodinele au libertatea să aleagă ce doresc.

De asemenea, ele sunt o alegere bună pentru că au multe vitamine și sunt deosebite când nu ai prea mult timp de stat în bucătărie. Cu puțin de ulei de măsline de calitate și zeamă de lămâie poți să schimbi radical preparatul. Bucătarii profesioniști fac sosul numit vinegretă pentru salatele simple de primăvară care trebuie totuși să aibă și ele o strălucire.

  • Ingrediente

2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors;
2 lingurițe de muștar Dijon;
un cățel mediu de usturoi;
1/2 linguriță de zahăr brun sau zahăr de cocos;

Mod de preparare

Stoarce zeama de la o lămâie și folosește două linguri din acest suc. Pune totul într-un borcan alături de muștar, zahăr și usturoi pisat și agită bine recipientul în mai multe direcții. Trebuie ca toate ingredientele să se omogenizeze.

Adaugă în borcan firele de chives tocate și ulei de măsline și mai amestecă tot lichidul până vezi cum textura se schimbă și devine mai cremoasă. Condimentează cu sare și piper după gust și adaugă puțină mentă acolo unde simți că ai combinația de elemente corectă.

De exemplu, menta funcționează foarte bine într-o salată cu pepene la grătar, brânză feta și castraveți. Cu siguranță o să îți surprinzi invitații și cu o salată simplă, dar de mare efect. Este recomandat să pui crutoane separat pentru ca toată lumea să se servească.