25 aug. 2022 | 23:13

De ce să nu mai amâni alarma de la telefon. Atenție, este un mare pericol

Diverse
De ce să nu mai amâni alarma de la telefon. Atenție, este un mare pericol
Ce se întâmplă atunci când amâni prea des alarma telefonului

Cu toții avem obiceiul să amânăm alarma de la telefon. Avem acele dimineți în care perna este mai moale ca de obicei și nu vrem să ne trezim. Pe lângă faptul că poți întârzia la servici, amânarea alarmei poate aduce daune grave la nivelul creierului, spun specialiștii. Iată despre ce este vorba.

Ce se întâmplă atunci când amânăm alarma de la telefon

Este mult mai confortabil să amâni alarma decât să te trezești, însă asta nu înseamnă neapărat că este și un lucru bun. Dacă stai mai mult în pat, sari peste exercițiile de dimineață, ratezi micul dejun și poți întârzia la job.

În cazul în care suferi de insomnie și adormi mai greu, este normal să fii epuizat și să vrei să stai mai mult în pat. Există și zicala „am dormit, dar nu m-am odihnit”. Acestea este adevărată, deoarece există mulți factori care pot afecta calitatea somnului.

Cea mai importantă parte a somnului este somnul REM, atunci când creierul și corpul se odihnesc cel mai bine. Ei bine, această fază este întreruptă dacă reprogramăm ceasul de mai multe ori. Probabil ați pățit să vă treziți cu energie, adormiți înapoi și vă treziți mai obosit.

Totodată, amânarea alarmei determină reducerea capacității de reacție, pierderea memoriei și scăderea performanței în timpul zilei de muncă sau de școală. Idealul ar fi să te trezești natural, fără alarme, însă, în cazul multora, stilul de viață nu permite acest lucru.

De ce nu este bine să adormi cu telefonul lângă cap

Tot mai mulți oameni obișnuiesc să doarmă cu telefonul la cap, pe noptieră, lângă sau chiar sub pernă. Cu toate acestea, puțin știu la ce riscuri se expun cu adevărat. În primul rând, nu este indicat să folosim telefonul înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă de telefoanele mobile inhibă producția de melatonină, hormonul care te face să adormi.

De asemenea, telefoanele lăsate lângă pat, sub pernă sau sub așternut reprezintă un risc de incendiu sau ardere. Potrivit experților, există riscul ca bateria telefonului să ia foc. Asemenea cazuri sunt rare, izolate, însă există.

Specialiștii în domeniu au demonstrat că bateriile supraîncălzite sau arse au provocat mai multe cazuri de arsuri de gradul doi. Indicat ar fi să nu dormiți cu telefonul în cameră, însă dacă chiar aveți nevoie pentru alarmă, de exemplu, ar fi mai bine să-l țineți pe birou sau cât mai departe de pat.

Pentru un BestRucsac personalizat cu eroul preferat al copilului tău, pe bestmag.ro foloseste codul „playtech” și beneficiezi de o reducere de 5% la orice model de rucsac sau troller.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Digi24
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Capital.ro
Vitamina care te poate ajuta în procesul de slăbire | Sfaturi dacă te lupți cu kilogramele în plus
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Cine CÂȘTIGĂ alegerile în BUCUREȘTI. RĂSTURNARE de SITUAȚIE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro