Nimic nu este mai plăcut în prima oră a dimineții decât să savurezi o ceașcă de cafea fierbinte. Cu siguranță te vei simți pregătit și în forță să începi o nouă zi de muncă. Ce ar putea să te frapeze, în schimb, este o nouă recomandare a oamenilor de știință. Aceștia arată că este mai bine să bei cafeaua amară. Află de ce să bei cafeaua fără zahăr.
Știința ne-a demonstrat de multă vreme legăturile dintre anumite probleme de sănătate și felul în care consumăm cafea. Cercetătorii explică exact motivele pentru care este mai bine să nu punem zahăr în cafea. Este mult mai bine să bem cafea neîndulcită, spun oamenii de știință, pentru a nu avea probleme de sănătate cu un impact semnificativ asupra organismului.
Data viitoare când vei fi întrebat cu câte lingurițe de zahăr bei cafeaua, asigură-te că nu va fi îndulcită. Motivele pentru care ar trebui să faci acest lucru sunt numeroase. De ce este mai bine să bei cafeaua fără zahăr? Află în rândurile următoare ce ascunde un astfel de obicei.
În primul și primul rând, este absolut crucial să cumperi un produs de calitate pentru cafea. Acele cafele solubile sau cafetiere de calitate inferioară necesită mult zahăr din cauza faptului că au un gust foarte amar. Dacă vei consuma o ceașcă de cafea de calitate, probabil vei remarca rapid că nu vei avea nevoie să o îndulcești nici măcar cu puțin zahăr pentru a scăpa de gustul de amărăciune.
De asemenea, trebuie precizat că este important să bei între trei și cinci cești de cafea pe zi. Aici, însă, intervine o altă discuție legată de cât de mare este cana în care consumi băutura. Potrivit Chan School of Public Health, o ceașcă de 250 de mililitri de cafea are doar două calorii. Însă asta se poate schimba imediat, dacă adaugi frișcă și zahăr în băutură.
Citește și: Ce pui în cafea pentru a nu mai fi aşa de amară. O să o bei doar aşa de acum
Alt motiv pentru care nu ar trebui să mai pui niciodată zahăr în cafea. Trebuie subliniat că, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, cafeaua poate fi agresivă cu smalțul dentar. Dacă băutura este consumată cu zahăr, ești mai predispus la probleme dentare. Te vei confrunta, cel mai sigur, cu carii, deoarece dinții sunt oarecum sensibili și expuși după ce ai ingerat zahăr.