26 sept. 2022 | 11:28

De ce să nu laşi cafeaua în ibric sau cafetieră. Greşeala uriaşă făcută de români

Sănătate
De ce să nu laşi cafeaua în ibric sau cafetieră. Greşeala uriaşă făcută de români
De ce să nu laşi cafeaua în ibric sau cafetieră. Obiceiul negativ pe care îl au foarte mulți români. Ce trebuie să știi.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi. Dincolo de aroma sa delicioasă, ne ajută să ne menținem nivelul de energie ridicat pe parcursul unei zile obositoare. În schimb, este foarte importantă cantitatea de cofeină pe care o consumăm. În cantități exagerate, poate să ne influențeze negativ viața. Află în rândurile de mai jos de ce să nu laşi cafeaua în ibric sau cafetieră.

De ce să nu laşi cafeaua în ibric sau cafetieră

O cafea de bună calitate este una preparată din boabe de cafea proaspăt măcinate. Aroma sa este mult mai intensă decât în cazul altor băuturi preparate instant sau pe bază de pliculețe. Avem, însă, un obicei care poate strica gustul real al cafelei.

De multe ori, obișnuim să facem cafea în cantitate prea mare. Pentru a nu arunca restul de lichid neconsumat dimineața îl păstrăm pe parcursul zilei în ibric sau cafetieră. Am putea spune că nu facem risipă, însă este recomandat să fim mult mai atenți în momentul în care pregătim cafeaua decât să o păstrăm în astfel de condiții.

Motivul este unul foarte simplu. Cafeaua păstrată în ibric sau cafetieră pentru ore în șir își pierde atât din miros, cât și din aromă. Însă nu doar acestea sunt aspectele negative ale obiceiului de a păstra cafeaua în ibric.

Temperaturile din bucătărie pot să determine alterarea cafelei, chiar dacă nu simțim mereu acest lucru. Băutura poate absorbi cu ușurință și umezeala și mirosurile din mediul în care este depozitată. La final, consumăm doar un lichid care nu seamănă, de fapt, deloc cu cafeaua propriu-zisă.

Cât de repede trebuie să consumăm cafeaua

În ceea ce privește perioada de depozitare a cafelei, lucrurile stau puțin diferit. Boabele de cafea prăjită depozitate într-un recipient care nu a fost deschis vor rămâne proaspete până la termenul de expirare indicat pe ambalaj.

În cazul în care ambalajul a fost deschis, boabele trebuie păstrate la temperatura camerei, ferite atât de căldură, cât și de lumină. În astfel de condiții, boabele de cafea prăjită pot să fie consumate într-o perioadă de maximum trei săptămâni. Cafeaua măcinată, în schimb, trebuie să fie consumată în două săptămâni de la deschidere.

Citește și: Câte minute trebuie să fierbi cafeaua la ibric, de fapt. Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Cafeaua la aparat sau la ibric este considerată a fi proaspătă doar pentru 30 de minute din momentul în care a fost pregătită, potrivit specialiștilor citați de HealthLine. Totuși, ea poate fi consumată în siguranță timp de până la două ore, dacă a fost depozitată corespunzător.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro