A pus boabe de cafea în frigider și nu i-a venit să creadă ce a urmat. Trucul secret pe care nu îl știe nimeni

A pus boabe de cafea în frigider și nu i-a venit să creadă ce a urmat. Trucul secret pe care nu îl știe nimeni
Trucul secret pe care nu îl știe nimeni

Nu de puține ori gospodinele se lovesc de o problemă, și anume de mirosurile din frigider. Mirosurile urâte sunt adesea cauzate de o defecțiune electrică sau de o deconectare accidentală. Când alimentele rămân în exces, în cele din urmă vă pot umple frigiderul cu un miros îngrozitor. Există modalități ieftine care pot ajuta o gospodină să scape de aceste mirosuri. Una dintre aceste metode implică boabele de cafea.

Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din frigider

Frigiderul, ca orice alt lucru din casă, din cauza alimentelor sau a altor probleme, ajunge să emane un miros neplăcut. Astfel că s-au descoperit tot felul de metode inedite de a scăpa de aceste mirosuri neplăcute. Unele dintre ele nu sunt costisitoare deloc. În general curățarea frigiderului începe cu eliminarea alimentelor stricate.

Dacă aveți o tavă de picurare atașată la frigider, trebuie să o curățați imediat. De asemenea, adăugați câteva bile de naftalină în această tavă. Este important să permiteți circulația corectă în frigider, așa că păstrați-l curat. Temperatura nu este distribuită în mod egal în frigider și diferite compartimente au niveluri de răcire diferite. Trebuie să vă asigurați că depozitați alimentele potrivite în compartimentul potrivit.

Există mai multe ingrediente ușor disponibile în bucătăria ta, cum ar fi boabele de cafea, lămâie, fulgi de ovăz și oțet. O să vi se pară ciudat, dar ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute din bucătărie. Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a distruge mirosurile. Așa că, dacă nu aveți alte ingrediente menținerea unui castron plin cu oțet în frigider vă va ajuta să obțineți rezultatele dorite.

Boabele de cafea ajută la eliminarea mirosurilor din frigider

Toată lumea știe că boabele de cafea sunt cele mai bune sub forma acelui preparat delicios, numit cafea. Dar are și alte utilități, mai ales în bucătăria unei gospodine. Dacă, din întâmplare, nu aveți lămâi, oțet sau alte ingrediente, atunci când vreți să scăpați de mirosurile neplăcute din frigider, folositiți boabele de cafea.

Nu, nu este o glumă. Boabele de cafea vă pot ajuta să scăpați de mirosuri. Ce trebuie să faceți, este foarte simplu, și anume să luați câteva boabe de cafea și să le introduceți în frigider, într-un pahar. Este important să țineți cont de faptul că va trebui să le lăsați cel puțin două zile ca să-și facă efectul. Puteți să le puneți  într-un recipient deschis, pahar sau cană, în partea de jos a interiorului frigiderului și poate absorbi mirosul.

Mergând mai departe, cafeaua măcinată este utilă și după ce prăjești niște pește. După cum știți, mirosul rămâne  pregnant în bucătărie. În cazul acesta luați 2 linguri de cafea măcinată, fierbeți-o în apă într-o tigaie neacoperită și aroma proaspătă a cafelei îți va curăța bucătăria de mirosul de pește.

Bicarbonatul de sodiu, cărbunele, oțetul pot funcționa, de asemenea, la fel ca zațul de cafea. Ajută la eliminarea mirosului din frigider prin absorbția lor. Dar trebuie schimbate la fiecare 2 luni pentru a-și menține eficacitatea.

Așa că, fără a cheltui foarte mulți bani, aveți soluții simple de a scăpa de mirosurile nedorite atât din frigider, cât și din bucătărie.

Urmăriți Playtech.ro și pe