De ce să nu arunci pe jos foile uscate de ceapă. Vei renunța la acest obicei, ce înseamnă dacă faci asta

De ce să nu arunci pe jos foile uscate de ceapă. Vei renunța la acest obicei, ce înseamnă dacă faci asta
De ce să nu arunci pe jos foile uscate de ceapă.

De ce să nu arunci pe jos foile uscate de ceapă. O să renunți la acest obicei de îndată ce vei afla ce simbolizează el. Este vorba despre o superstiție despre ceapă pe care trebuie să o afli și tu. Ceapa este una dintre cele mai vechi plante, considerată în Egiptul simbol al vieții eterne, datorită formei sale.

De ce să nu arunci pe jos foile uscate de ceapă

La romani, ceapa este constituită ca element important în alimentația de bază. În Evul Mediu, ceapa nu lipsea de pe masa locuitorilor Europei. În secolul al XV-lea, olandezii au început cultivarea diferitelor variante de ceapă, ca și culoare, formă și gust.

Sunt multe superstiții despre ceapă. Spre exemplu, dacă îți dau lacrimile când cureți o ceapă, este bine să ții în gură o felie de cartof crud. Un bulb al cepei în care înfigi cât mai multe ace sau bolduri și îl așezi la fereastră, te apără de spiritele rele.

Dacă dorești să îi urezi mult noroc în căsnicie unei mirese, trebuie să arunci în ea cu o ceapă. După ce cureți foile uscate de ceapă, nu trebuie să le arunci pe jos, întrucât se spune că te paște sărăcia. Este mai recomandabil să le dai foc sau să le pui la compost.

De asemenea, se spune că bisericile rusești și alte lăcașuri de cult ortodoxe aveau cupole sub formă unui bulb ascuțit la vârf, care aveau simbolul eternității reprezentat de această legumă.

Dacă vrei să îți vezi viitorul în visele nocturne, trebuie să pui o ceapă sub pernă într-o noapte când este Lună plină și sărbătoare creștină cu cruce roșie.

Alte superstiții despre ceapă

Dacă ai un bolnav în casă, trebuie să pui o ceapă pe noptieră lângă patul. Dacă ceapa începe să se deshidrateze, acel bolnav se va vindeca în curând.

Atunci când ai dureri de oase, picioarele, mâinile sau oricare altă parte a corpului, trebuie să tai o jumătate de ceapă și să freci bine pielea acolo unde este durerea. Apoi, arde ceapa pentru ca suferința să piară.

Ceapă are o sevă lăptoasă, iar femeile care nasc este bine să mănânce ceapă crudă, să aibă mai mult lapte pentru bebeluși. Se spune că o ceapă crudă frecată peste înțepătura unei albine sau de viespe te poate scăpa de durere.

De aceea, vracii populari din vechime recomandau ceapa pentru probleme legate de rinichi, tuse, răceli, chelie, dureri.