23 nov. 2022 | 15:03

De ce să nu arunci niciodată apa în care ai fiert fasolea. E foarte utilă, o să o păstrezi mereu de acum

Sfaturi Culinare
De ce să nu arunci niciodată apa în care ai fiert fasolea. E foarte utilă, o să o păstrezi mereu de acum
Nu arunca apa în care ai fiert apa!

Multe gospodine gătesc fel și fel de preparate din fasole în sezonul rece. Pofticioșii adoră mai ales ciorba din fasole sau felul doi cu mult sos și ceapă. Bucătarii profesioniști vin acum cu un sfat prețios pentru toate doamnele care o gătesc acasă de la zero și aruncă apa în care a stat la fiert. Puține gospodine știu că aceasta este foarte utilă și merită păstrată. Ce mai poți să faci cu ea?

Truc pentru gospodine: nu arunca apa în care ai fiert fasolea

Reciclarea trebuie să își facă din ce în ce mai des loc în viața tuturor. Din păcate, multe gospodine fac risipă în special în bucătărie atunci când prepară rețetele iubite de cei dragi. Majoritatea dintre ele au schimbat meniul familiei care preferă acum rețete mai consistente și pline de sosuri și legume călite sau fierte.

Printre preparatele consumate des de români în sezonul rece se numără și fasolea. Desigur că doamnele știu că aceasta se fierbe în mai multe ape până să ajungă la textura dorită. Bucătarii profesioniști susțin că apa trebuie să fie păstrată. Poate multe dintre gospodine nu s-au gândit, dar din ea se pot prepara supe cremoase. Mai exact, apa în care a fiert fasolea poate să fie baza pentru o astfel de rețetă.

O poți pune în momentul în care vrei să subțiezi o supă cremă de dovleac sau de roșii. Cu siguranță o să rămâi uimită de rezultatul fantastic și de textura perfectă obținută după acest proces. Poți ține apa fiartă în frigider pentru cel mult două-trei zile înainte să o folosești.

Rețetă de ciorbă de fasole

-400 g fasole boabe
-2 cârnați afumați sau 2-300 g afumătură gen kaizer, slănină
-1-2 morcovi-cam 250 g
-1 ardei gras mare
-3 linguri ulei
-2 cepe-cam 300 g
-1 lingură de bulion pasta de rosii și ardei
-200 ml suc de roșii
-1 linguriță sare
-1 vârf de cuțit piper
-cimbru un vârf de linguriță (optional)
-pătrunjel și mărar verde, câte jumătate de legătură
Pentru acrit: oțet, zeamă de varză, borș, corcodușe

Mod de preparare: călește toate legumele pe care le cureți și le tai mărunt, ulterior adaugă sucul de roșii făcut în casă. Așteaptă ca ingredientele să prindă o culoare aurie, iar mai apoi adaugă condimentele precum: sare, piper, foi de dafin sau tarhon, după preferință. Ultimul pas este să adaugi apă și fasolea deja fiartă, iar după ce aromele se îmbină să pui la final zeama de varză sau borșul pentru acrit. Poți să folosești și corcodușe dacă ai la congelator.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro