28 sept. 2022 | 08:28

De ce să bei dimineața ceai combinat cu cafea. Ce beneficii există

Diverse
De ce să bei dimineața ceai combinat cu cafea. Ce beneficii există
De ce e bine sa bei ceai si cafea deodata

Cei mai mulți dintre români nu își pot începe diminețile fără o cană zdravănă de cafea, pentru a primi acel boost de energie necesar, ca să-și poată îndeplini toate sarcinile zilei. Pe de altă parte, o mare parte dintre cetățeni adoră să savureze o ceașcă de ceai. Ce beneficii există asupra organismului atunci când savurezi cele două băuturi împreună.

Ce se întâmplă dacă bei ceai și cafea împreună

Cu siguranță ai auzit de mai multe ori întrebarea „Tu ce bei, ceai sau cafea?”, dar sigur nu te-ai gândit că există persoane care preferă să savureze ambele licori, fără ca una să o excludă pe cealaltă.

Care ar fi avantajele consumului de cafea și ceai? Cei mai mulți dintre oameni preferă să-și înceapă diminețile cu o cană de cafea, deoarece cofeina din băutură îi ajută să se trezească mult mai repede.

Specialiștii te sfătuiesc, însă, să bei prima cană de cafea între orele 10.00 si 12.00, nu la primele ore ale dimineții. Explicația este foarte simplă, deoarece atunci scade nivelul de cortizol din organism și simțim nevoia de un plus de energie.

Pe de altă parte, ceaiul te relaxează și îți conferă energie pe tot parcursul zilei. Mai mult de atât, majoritatea preferă să înlocuiască faimoasa cafea cu ceai negru.

Alții sunt de părere că, atunci când amesteci părți egale de cafea și ceai, cu puțin lapte, aroma băuturii va fi mult mai puternică, iar tu te vei bucura de un gust unic.

Cum se prepară, de fapt, cafeaua

Potrivit specialiștilor, amestecul dintre cafea și ceai are beneficii asupra organismului, deoarece te vei concentra mult mai bine, datorită asocierii dintre cofeină și tenină.

Cafeaua se obține din semințele prăjite ale plantei Coffea, care crește în America Latină, Asia de Sud-Est și Africa. Cafeaua are un efect de stimulare asupra sistemului nervos, datorită conținutului de cafeină. În plus, este ușor acidă, Ph-ul fiind de 5.0-5.1.

În ceea ce privește consumul zilnic recomandat de cafea, experții sunt de părere că oamenii nu ar trebui să bea mai mult de 2 cafele pe zi. Conform medicilor, doza recomandată pentru un adult sănătos, zilnic, este de 200-300 mg cofeină.

În caz contrar, cei care profită și beau cafea în exces se pot trezi cu anumite probleme de sănătate, precum tulburări la nivelul tubului digestiv.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro