De ce nu ar trebui să mai pui niciodată zahăr în cafea. Motivul pentru care ar trebui să renunţi imediat la acest obicei

De ce nu ar trebui să mai pui niciodată zahăr în cafea. Motivul pentru care ar trebui să renunţi imediat la acest obicei
De ce nu ar trebui să mai pui niciodată zahăr în cafea.

Pare că nimic nu e mai bun decât să te trezești și să savurezi o ceașcă de cafea fierbinte și să-ți începi ziua cu această băutură, însă specialiștii sunt de părere că este mai bine să bei o cafea fără zahăr. În prezent, una dintre cele mai importante afirmații despre cafea este cea care se leagă de faptul că este mai bine să renunți la îndulcirea acestei băuturi.

De ce nu ar trebui să mai pui niciodată zahăr în cafea

Multă vreme s-a indicat faptul că licoarea neagră ar putea fi sinonimă cu unele probleme legate de rinichi și chiar cu afecțiuni ale sistemului digestiv. La ora actuală este important de știut ce este nou despre subiectul cafelei. Specialiștii susțin că este mai bine ca băutura să fie consumată fără zahăr, pentru a nu avea numeroase probleme care să-ți afecteze organismul într-un mod semnificativ. Iată despre ce anume este vorba!

Motivul pentru care este mai bine să bei cafea fără zahăr

Unul dintre primele detalii pe care ar trebui să le cunoști este faptul că se recomandă să cumperi un produs de calitate, asta pentru că acele cafele solubile sau cafetiera de proastă calitate necesită zahăr în cazul unora, pentru că au un gust foarte amar.

Atunci când vei consuma o cană de cafea de calitate, probabil iți vei da seama ca nu ai nevoie de prea mult zahar pentru a scăpa de acea senzație de amar ce se percepe la alte tipuri de cafea. Știind acest lucru, este de asemenea important de menționat că poți bea 3 până la 5 cești de cafea pe zi.

Specialiștii susțin că o cană de 250 de mililitri cu această băutură îți oferă doar două calorii, însă situația se schimbă complet dacă adaugi celebrele smântână și zahăr, care pot adăuga până la 100 de calorii în plus, astfel că este de preferat să eviți aceste adaosuri dacă vrei ca aportul caloric să fie unul cât mai mic.

De asemenea, specialiștii sunt de părere că licoarea neagră trebuie băută după micul dejun.

 „Cu siguranță e bine să luați micul dejun înainte de a consuma cafea. După cum spuneam, cofeina face ca organismul să elibereze zahăr în sânge. Ceea ce, la rândul său, determină pancreasul să elibereze insulină.

Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge. Iar asta creează pofta de dulce. Dacă beți cafea după micul dejun, echilibrați mult acest proces și evitați apariția problemelor pe termen lung!”, a precizat nutriționistul Gianluca Mech.