A amestecat bicarbonat de sodiu cu sare și a fost uimit de ceea ce a urmat. Ce s-a întâmplat în bucătărie

A amestecat bicarbonat de sodiu cu sare și a fost uimit de ceea ce a urmat. Ce s-a întâmplat în bucătărie
Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu sare?

Ce s-a întâmplat după ce a amestecat bicarbonat de sodiu cu sare? Amestecul nu este prea comun în bucătărie, în stare simplă, dar se pare că face minuni. Sigur vei încerca și tu asta după ce vei vedea rezultatele!

Experiment genial: ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu sare

Bicarboantul de sodiu e unul din ingredientele care se află în bucătăriile tuturor românilor și care e mult discutat de o bună perioadă încoace datorită eficacității sale. Compusul chimic e de mare ajutor în casă, la curățarea unor suprafețe, în grădină, la îngrijirea plantelor, dar și în copturi.

De asemenea, e recomandat pentru uz extern și intern la recomandarea medicului. Aceste vremuri ne-au dictat să rămânem multă vreme în casă, iar pentru a trece timpul mulți s-au apucat de curățenie, de aranjat lucruri prin casă sau de reîmprospătat diferite obiecte de ornament.

Poate înainte nu aveam timp sau dispoziția pentru a acorda mai mult momente unor detalii precum curățenia cuptorului, dar acum lucrurile s-au schimbat. Cu toții știm ce poată să rămână pe pereții cuptorului după ce gătim.

Acesta este coșmarul oricui – grăsime + condens întârite. Detergenții din supermarket-uri lasă un miros chimic după folosire, astfel că e de preferat să alegi opțiunea sigură, simplă, ieftină, dar și utilă – bicarbonatul de sodiu. Trebuie doar să amesteci sare cu bicarbonat în cantități egale și să îți uzi buretele cu care cureți cu soluția pregătită. Freacă bine partea murdară a suprafeței și după clătește cu apă curată și o lavetă uscată.

Indicații
-Puneţi într-un bol 10 linguri de bicarbonat de sodiu, patru linguri de apă fierbinte şi trei linguri de sare mare de bucătărie.
-Amestecaţi bine toate ingredientele până când se formează o pastă.
-Puneţi pasta obţinută în toate părţile murdare ale cuptorului şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute.
-Clăteşte bine cu apă caldă.

Alte întrebuințări

1. Va puteti face propria apa de gura dizolvand o lingurita de bicarbonat intr-o jumatate de pahar de apa, cu care sa va clatiti dupa periaj. Aceasta nu doar acopera mirosul ci il neutralizeaza cu succes.
2. Oferiti-va un invigorant masaj facial si al corpului cu un homemade scrub, facut din trei parti bicarbonat si o parte apa. Masati usor, cu miscari circulare pentru a va exfolia pielea. Este atat de delicat, incat poate fi folosit cu incredere in fiecare zi.
3. Folositi bicarbonatul ca pe un antiacid, acesta avand rolul de a neutraliza mecanic aciditatea, tamponand mucoasa stomacului. Atunci cand va confruntati cu arsuri la stomac dizolvati putin bicarbonat intr-un pahar cu apa la temperatura camerei. Trebuie insa folosit doar ocazional si cu multa prudenta.
4. Poate fi folosit pt curatarea mainilor si indeparatrea mirosurilor.(Sursa: vegis.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI