Ce se întâmplă de fapt dacă adaugi bicarbonat de sodiu atunci când îți speli părul. Trucul nebănuit

Ce se întâmplă de fapt dacă adaugi bicarbonat de sodiu atunci când îți speli părul. Trucul nebănuit
Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu atunci când îți speli părul. Explicații

Bicarbonatul de sodiu servește în numeroase acțiuni, de la a permite aluatului de pâine să crească până la curățarea a aproape tot ce este în casa ta. Peste toate, este și un aliat într-ale frumuseții. De pildă, spălarea părului cu pulberea albă, fiind un compus chimic natural, îți lasă părul și scalpul curate, fiind un șampon rentabil, îndeosebi pentru cei care au scalpul gras și necesită o îngrijire suplimentară și anevoioasă.

Truc de frumusețe: adaugă bicarbonat de sodiu în momentul când îți speli părul

De-a lungul timpului, produsele pentru păr folosite insistent ori chiar firesc adună diferite impurități pe scalp. Acestea, alături de sebum, dau unor persoane nevoia de a se spăla mai des pe păr, ceea ce nu este complet necesar. Multe șampoane de pe piață conțin substanțe chimite dăunătoare, care usucă firul de păr, făcându-l mai puțin strălucitor, deshidratându-l și făcându-l mai greu de manevrat.

Cum să te speli pe cap cu pulberea albă? 

  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cană de apă
  • ulei esențial de lavandă sau ulei de arbore de ceai – opțional

Pasul 1: Faceți o pastă din bicarbonatul de sodiu cu apă într-un bol mic, ce va reprezenta șamponul. Pentru un miros plăcut, dar și alte beneficii, adăugați câteva picături de ulei esențial pur de lavandă sau ulei de arbore de ceai. Agită bine până se formează o pastă vâscoasă.

Sfat: pentru a evita să faceți o pastă înainte de fiecare spălare, faceți o cantitate mai mare pentru a o păstra în baie. E recomandat să fie depozitată într-un borcan de plastic cu capac precum recipientele în care se vând măștile pentru păr. Proporțiile sunt o parte bicarbonat de sodiu la trei părți de apă, așa încât să puteți face cât de mult sau cât de puțin este necesar.

Pasul 2: intră în duș și aplică pasta de bicarbonat de sodiu pe părul uscat sau ud, după preferințe. Începe de la rădăcini și împrăștie pasta până la vârfuri.

Pasul 3: clătește și usucă. Lasă amestecul să stea timp de trei minute, apoi clătește bine cu apă călduță. Usucă părul cu prosopul, apoi coafează-l ca de obicei.

Sfat: menține rutina de îngrijire. Înlocuiește balsamul obișnuit cu oțet de mere.

Metoda poate fi folosită pentru toate tipurile de păr?

Deși mulți oameni susțin că spălarea părului cu bicarbonat de sodiu nu este un remediu perfect, argumentând că nu este potrivit tuturor tipurilor de scalp și păr, bicarbonatul de sodiu este abraziv în mod natural, deci poate face părul și scalpul unor persoane să se usuce în timp. Prin urmare, această metodă este cea mai eficientă pentru persoanele cu sebum. Dacă dețineți un păr uscat, deshidratat, în schimb, este recomandat să folosiți un balsam cremos după ce ați clătit și curățat bine zona cu bicarbonat de sodiu, pentru a vă hrăni firele de păr.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI