De ce s-a schimbat vremea în lume. Climatologii, explicații de ultim moment: Vom avea încă o creștere a temperaturilor

De ce s-a schimbat vremea în lume. Climatologii, explicații de ultim moment: Vom avea încă o creștere a temperaturilor
Ce explicații au climatologii pentru canicula din Europa?

Un climatolog explică temperaturile extreme de care avem parte. În Europa, în cursul zilei de vineri, va fi vârful caniculei. Cum explică acesta codul roșu de căldură?

Climatologii explică temperaturile extreme

Europa trece printr-un fenomen care i-a lăsat pe mulți cu semne de întrebare. În Europa, vineri va fi vârful de căldură. În Franța, zona de sud se va afla sub cod roșu, iar temperaturile ar putea să treacă de 45 de grade Celsius. Din păcate, s-au înregistrat deja victime. Recent, un biciclist a plecat într-o cursă și a fost răpus de căldura prea mare. În Spania, un tânăr de doar 17 ani s-a stins din viață tot din cauza căldurii. În țara precizată sunt așteptate maxime de până la 42 de grade Celsius. O situație foarte grea o au cei din Catalonia, unde incendiile provocate de arșiță se extind.

„Ar trebui să ne obișnuim (cu astfel de fenomene n.r.), există multe studii publicate recent care au arătat că vom avea valuri de căldură din ce în ce mai frecvente în viitor. (….) Un studiu, publicat la începutul lunii iunie, a arătat că emisfesta nordică a fost afectată pe o regiune extinsă de valul de căldură și au arătat că aceste valuri de căldură sunt o consecință directă a schimbărilor climatice. Valurile de căldură vor afecta arii din ce în ce mai extinse și vor duce la recorduri de temperatură. În viitor, dacă se păstrează o creștere a temperaturilor globale de 1,5 grade Celsius, ne așteptăm ca, dintr-o perioadă de 3 ani consecutiv, să fie 2 ani cu valuri de căldură”
Bogdan Antonescu, expert în meteo extreme

Climatologi: Explicația pentru caniculă
Climatologi: Explicația pentru caniculă

Cod roșu de căldură

Toată Europa se topește la soare! „Foarte cald. Foarte, foarte cald. Sunt din Cuba, ca să vezi. Este mai cald decât în Cuba. Ce zici de asta?”, spune un turist.Jerome Salomon, reprezentant al Ministerului Sănătății, a susținut că ne aflăm într-un moment fără precedent. În Catalonia, soarele a distrus vegetația. Din păcate, departe de a se vedea un final al caniculei, pentru că aceasta va continua în zilele următoare. În Franța este așteptată depășirea a 44,1 grade Celsius.