Cazul Caracal. Ce se întâmplă acum cu Gheorghe Dincă: ‘A trecut la alt regim de detenție’

Cazul Caracal. Ce se întâmplă acum cu Gheorghe Dincă: ‘A trecut la alt regim de detenție’
Gheorghe Dincă, 30 de ani de închisoare pentru omor în cazul crimelor din Caracal. Câţi bani trebuie să dea familiilor

Cazul Caracal a ajuns la sfârșit, iar Gheorghe Dincă își așteaptă, resemnat, sentința. Cel denumit „Monstrul din Caracal” este responsabil de dispariția a două tinere adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Surse din interiorul Penitenciarului Craiova au dezvăluit care este starea actuală a deținutului.

Cum își așteaptă Gheorghe Dincă sentința în cadrul dosarului crimelor din Caracal

Gheorghe Dincă așteaptă cu sufletul la gură să afle cum îi vor pecetlui soarta instanțele de judecată, în pronunțarea verdictului final în dosarului crimelor din Caracal.

Conform autorităților de la Penitenciarul Craiova, acolo unde Gheorghe Dincă își petrece zilele în spatele gratiilor, comportamentul „monstrului din Caracal” pare să se fi schimbat vizibil.

„E conștient că urmează condamnarea! Undeva, în adâncul sufletului. parcă ar amâna-o. Mai ales acum, când de câteva săptămâni a trecut la un alt regim de detenție, cel preventiv, în care s-a bucurat de ceva mai multă libertate.

În primul rând a scăpat de purtarea cătușelor. În cazul condamnării, se va întoarce însă la regimul de maximă siguranță, unul care nu e comod pentru nimeni!”, au declarat surse din interiorul închisorii, în exclusivitate pentru impact.ro.

Când se pronunță verdictul final în cazul Caracal

În data de vineri, 12 august, judecătorii vor da sentința finală privind condamnarea criminalului din Caracal. Până atunci, Gheorghe Dincă face tot posibilul pentru a profita de privilegiile pe care le mai are în penitenciar, precum plimbările în aer liber, în curtea închisorii.

După pronunțarea sentinței, olteanul în vârstă de 69 de ani va pierde asemenea „răsfăț”, deoarece i se vor permite plimbări doar de 2 ore pe zi.

În cazul condamnării, fie ea și cu caracter provizoriu, Dincă nu va mai putea ieși din celula sa decât în condiții de maximă siguranță, încătușat și sub strictă supraveghere. Gheorghe Dincă încearcă să se împace cu ideea revenirii la vechiul regim de detenție.

Reamintim că Gheorghe Dincă este acuzat pentru răpirea, abuzarea și uciderea a două tinere adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, dispărute în anul 2019.

Pe măsură ce procesul se derula, criminalul din Caracal și-a schimbat mărturia de mai multe ori, negând că le-ar fi omorât sau abuzat pe cele două fete.

Pe de altă parte, Dincă a declarat, la un moment dat, că ar fi ars-o pe Alexandra Măceșanu într-un butoi din curtea casei sale. În urma investigațiilor, specialiștii nu au putut dovedi că urmele de ADN ar fi aparținut adolescentei dispărute.