De ce nu trebuie spălate hainele la 40 de grade. Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni

Studiile recente au relevat o greșeală pe care o fac cei mai mulți oameni. De ce nu trebuie spălate hainele la 40 de grade.

De ce nu trebuie spălate hainele la 40 de grade?

Cu toții știm că atunci când îți bagi hainele la spălat ele se curăță instant și de pete, și de germeni. Nimic mai greșit! Mulți oameni  pun rufele la spălat la 40 de grade, lucru eronat, demonstrant în studiile recente de specialitate. Experții atrag atenția că pericolul de a te îmbolnăvi este mare.

De ce nu trebuie spălate hainele la 40 de grade. Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni
Experții au informat de ce nu e bine să îți speli hainele la 40 de grade

Mai exact, potrivit acestora, spălarea hainelor la temperaturi scăzute este periculoasă, dat fiind că riști să te îmbolnăvești;  atât tu, cât și membrii familiei tale. De ce? Studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi atât de mici nu elimină germenii. Așadar, dacă speli hainele la 40 de grade Celsius, poți să scoți doar petele de pe haine, nu să le și cureți cu adevărat.

Cum mai poți scăpa de germeni?

O mașină de spălat murdară și neîntreținută va cauza apariția de mirosuri neplăcute, bacterii, mucegai și germeni. Vei realiza acest lucru când vei vedea pete negre pe hainele abia spălate. Poți preveni ușor aceste neplăceri. Nu trebuie să faci asta decât o dată pe lună și nu ai nevoie de ingrediente scumpe, ci chiar de unele pe care le ai deja în casă, probabil.

Soluția este rezultatul combinației dintre: 2 pahare de oțet, 1/4 pahar de bicarbonat de sodiu, 1/4 dintr-un pahar cu apă, un burete abraziv. Începe prin a amesteca bicarbonatul într-un castron mic. El va fi pe post de detergent pentru curățarea mașinii de spălat rufe. Mai apoi, toarnă oțetul într-o casă de măsurat și pregătește-ți mașina de spălat. Pune amestecul de apă și bicarbonat în sertarul pentru detergent al mașinii și toarnă oțetul în cuvă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI