Patru trucuri prin care bicarbonatul de sodiu te ajută la întreținerea hainelor. La numărul 3 nici nu te-ai fi gândit

Bicarbonatul de sodiu este folositor și în privința hainelor. Iată cum ar trebui să-l folosești pentru a avea haine mai curate și mai parfumate! Cum îl folosești?

Bicarbonatul de sodiu te ajută să ai haine mai curate și parfumate

Bicarbontul de sodiu este un ingredient minune în bucătărie, te ajută să cureți foarte simplu unele electrocasnice, este bun și în anumite prăjituri. Pe lângă acestea, îmbunătățește performanțele detergentului de rufe, astfel că face hainele mai curate și mai parfumate. Mirosurile provocate de bacterii pot fi scoase cu succes dacă foloști bicarbonat. Bacteriile dispar atunci când moleculele de detergent penetrează celulele bacteriilor de pe rufe și le îndepărtează.

Cu toate astea, detergenții nu conțin enzime suficiente pentru a elimina de tot bacteriile, aici intră în scenă bicarbonatul de sodiu. Acesta reglează PH-ul apei și previne ca aceasta să fie prea acidă sau prea alcalină. Este suficient să adaugi în apă 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de filmare. Atunci detergentul va acționa și va elimina bacteriile de la haine.

Bicarbonatul de sodiu te ajută la o mai bună întreținere a hainelor. Cum poți să îl folosști și care sunt beneficiile?
Bicarbonatul de sodiu te ajută la o mai bună întreținere a hainelor. Cum poți să îl folosști și care sunt beneficiile?

Alte utilizări

Îmbunătățește performanța detergentului sau înălbitorului
Înălbitorii pe bază de clor sunt folosiți în general pentru toate lucrurile albe, dar dacă apa este prea acidă sau alcalină, înălbitorul nu poate face față.

Acționează precum un balsam de rufe
Bicarbonatul acționează ca un magnet și păstrează mai mult parfumul de balsam. El creează efectul de material fin imediat după ciclul de spălat.

Curăță fierul de călcat
Bicarbonatul este un abraziv delicat. El elimină acumularea de reziduri doar cu ajutorul unei paste făcute din bicarbonat de sodiu și apă.

Utilizarea bicarbonatului în grădină

Vara poate să fie mereu prezentă în grădina ta dacă folosești bicarbonat de sodiu. Un ingredient mereu de bază în bucătărie precum bicarbonatul de sodiu este de mare folosință în grădina ta. La ce te ajută?

  • Scapă de melci
  • Îndulcește roșiile
  • Deodorizant natural
  • Plantele vor înflori mai repede
  • Alungă furnicile
  • Menține pământul proaspăt
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI