Iată cum arată capota acestei mașini după ce a fost spălată cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi, timp de o săptămână

Iată cum arată capota acestei mașini după ce a fost spălată cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi, timp de o săptămână
Cum arată capota mașinii după ce e spălată o săptămână cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut în domeniu ca hidrogenocarbonat de sodiu sau NAHCO3, este un compus chimic anorganic inclus în categoria sărurilor. Sub formă de pulbere albă, principalele sale roluri sunt ca praf de copt pentru prăjituri şi element de bază în construirea extinctoarelor cu dioxid de carbon. Bicarbonatul de sodiu este un produs magic care face minuni. Astăzi îți arătăm cum să-ți cureți capota autoturismului cu ajutorul unor soluții preparate cu bicarbonat de sodiu.

Cum arată capota mașinii după ce e spălată o săptămână cu bicarbonat de sodiu

Este recomandat să îți speli mașina regulat, atât la interior cât și la exterior. Există câteva trucuri care îți vor ușura viața, atunci când mașina ta se murdărește și nu îți permiți să o duci tot timpul la spălatorie.

Indiferent dacă nu vrei să cheltuiești bani ducându-ți mașina la spălătorie sau chiar nu îți place cum au alții grijă de ea. Ori vrei să te relaxezi într-o sâmbătă în timp ce o lustruiești și asculți muzică, noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile pentru a-ți îngriji mașina cu niște substanțe la care, în mod normal, nici nu te-ai gândi. Poți cumpara din magazine produse speciale sau te poți descurca cu ce ai prin casă, multe dintre acestea din urmă oferind rezultate chiar mai bune decât primele.

Iată câteva idei despre cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a curăța autoturismul

  • Insectele lipite de farurile mașinii, de parbriz sau capotă pot fi înlăturate perfect cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă;
  • Pentru a curăța bornele bateriei, presărai pe ele puțin bicarbonat de sodiu, vaporizați o cantitate mică de apă și lăsați să acționeze o oră. Frecați cu buretele, apoi ștergeți cu o cârpă absorbantă;
  • Pentru a îndepărta coroziunea de pe cabluri, trebuie să le băgați într-un vas cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Folosiți o periuță de dinți pentru a curăța bornele bateriei;
Un bol cu bicarbonat de sodiu, burete, perie, manuși cauciuc și o sticlă cu apă.
Cum arată capota unei mașini care este spălată timp de o săptămână cu bicarbonat de sodiu.
  • Presărați puțin bicarbonat de sodiu în scrumiera automobilului. Acesta va absorbi mirosurile neplăcute și va menține aerul proaspăt pe o perioadă îndelungată.
  • Dacă mănânci în mașină, această soluție va curăța totul. Amestecă oțet alb și bicarbonat într-o pastă și aplică pe zonele cu pete cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lasă să se usuce și aspiră.

Cum cureți caroseria mașinii și capota

Pune un sfert de cana de bicabonat de sodiu, aceeași cantitate de lichid de spălat vasele și ține soluția concentrată într-o sticluță. Atunci când ai nevoie de ea, dilueaz-o în 5-6 litri de apă călduță și spală întreaga mașină. În locurile unde este necesar se poate repeta operațiunea. Această soluție îndepărtează urmele de rugină, grăsime și ulei de motor. Dacă operaținea se repetă timp de o săptămâna, caroseia mașinii va căpăta strălucire și va arăta ca nouă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI