Cum ții ferestrele curate după ploaie, de fapt. Trucul secret știut de puține gospodine, cu ce trebuie spălate

Cum ții ferestrele curate după ploaie, de fapt. Trucul secret știut de puține gospodine, cu ce trebuie spălate
Ai nevoie de un singur ingredient

Dacă ai pățit vreodată să speli geamurile și apoi să vină ploaia, atunci cu siguranță înțelegi frustrarea. De multe ori, spălatul geamurilor este o operațiune anevoioasă.

Cum să speli geamurile eficient

În primul rând, sunt multe geamuri. Dacă stai într-un apartament cu două camere sunt cel puțin 3 geamuri, în bucătărie, dormitor și sufragerie, asta dacă nu cumva ai și geam la baie.

În orice caz, este o operațiune care durează mult și care trebuie făcută temeinic. Cei care locuiesc la casă obișnuiesc să șteargă geamurile destul de rar. Cu toate acestea, dacă stai în oraș, praful și murdăria sunt la ordinea zilei, așa că geamurile trebuie șterse unori și o dată pe săptămână.

Există totuși un ingredient secret cu care să speli geamurile astfel încât să ai ferestre curate chiar și după ploaie. Te întrebi cum este posibil?

Ei bine, este vorba despre banalul amoniac, pe care îl folosești la prăjituri. Dacă faci o soluție din amoniac și apă în proporție de 1 la patru și o pui într-o sticlă cu pulverizator, ferestrele tale vor rămâne curate chiar și după ploaie, odată cu ai aplicat această soluție și le-ai șters.

Trucuri importante pentru spălatul ferestrelor

E important să ștergi sticla cu ziare vechi, iar asta pentru că hârtia absoarbe bine umiditatea, iar plumbul pe care îl conține hârtia de tipar va face geamurile strălucitoare.

Nu este, însă, singurul truc ieftin și eficient. Creta sau pudra de cretă dizolvată în apă va spăla murdăria de pe ferestreară fără să le zgârie.

Pur și simplu ia o ligură de cretă sau de amidon, adaugă la un litru de apă și folosește soluția obținută ca să speli geamurile.

Cu acestă soluție din amidon vei spăla geamurile mult mai rar și ferestrele nu se vor mai murdări după prima ploaie. Un alt sfat ca geamurile tale să strălucească este să tamponezi ușor o cârpă cu ulei de floarea soarelui și să ștergi geamul cu el.

De asemenea, nu e bine să speli geamurile în lumina directă a soarelui sau pe vreme foarte caldă, pentru că umezeala se va usca rapid și îți va fi mai greu să ștergi petele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI