De ce nu putea Simona Halep să joace la Wimbledon, chiar dacă nu se retrăgea. Ce s-a aflat acum în Anglia

De ce nu putea Simona Halep să joace la Wimbledon, chiar dacă nu se retrăgea. Ce s-a aflat acum în Anglia
De ce nu putea Simona Halep să joace la Wimbledon, chiar dacă nu se retrăgea. Ce s-a aflat acum în Anglia

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon din cauza situației cauzate de accidentarea la gamba stângă. Încă număr 3 mondial, jucătoare româncă a părăsit dezamăgită turneul londonez unde a triumfat în 2019. Halep s-a reîntors în România unde a primit o veste surpriză din prtea autorităților britanice.

De ce nu putea Simona Halep să joace la Wimbledon, chiar dacă nu se retrăgea

Simona Halep s-a retras, cu tristețe, de la turneul de la Wimbledon. Ar fi trebuit să-și apere titlul câștigat în 2019, dar accidentarea de la gambă s-a dovedit mai gravă decât părea inițial. Ulterior, jucătoarea din Constanța a anunâat că nu va participa nici la Jocurile Olimpice, deși acestea erau principalul său obiectiv în acest an. Din cauza problemei survenite în 12 mai, la Roma, Halep a fost nevoită să renunțe la 3 mari competiții. Iar pauza de care are nevoie se anunță mai lungă decât se anticipa.

Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât accidentarea mea la gambă nu s-a vindecat complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să păstrez aceste sentimente pentru anul următor.

Sunt foarte supărată să iau această decizie. A fost o perioadă dificilă, să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare, anunțându-și retragerea din turneul de Grand Slam.

Ce s-a aflat acum în Anglia

Acum, însă, decizia retragerii și a revenirii în România e pusă în altă lumină de o veste dată de autoritățile britanice. Înainte de Wimbledon, Halep a vrut să participe la turneul de la Bad Homburg, din Germania. A preferat să se retragă în ultima clipă și de acolo, pentru a se menaja pentru Wimbledon. Din Germania, Halep a călătorit spre Londra însoțită inclusiv de antrenorul Darren Cahill.  Daily Mail a anunțat că Simona Halep a fost contactată de autoritățile britanice din cauză că în avionul cu care a sosit în Anglia s-a înregistrat un caz de Covid-19.

În această situație, ea, alături de ceilalți pasageri, este considerată contacț direct al persoanei infectate. Dacă rămânea în Anglia, românca ar fi trebuit să intre în carantină, timp de 10 zile și ar fi ratat oricum turneul de la Wimbledon. Conform Sportsmail, vestea i-a parvenit Simonei Halep abia când ea revenise în România. Într-o situație similară s-a aflat și jucătoarea britanică Johanna Konta, care a fost nevoită să se retragă de la turneu și să intre în autoizolare.

Mai puțin norocos, Darren Cahill a menționat că el se află în carantină de luni, 28 iunie. Australianul, care a călătorit alături de Halep în avionul buclucaș, a scris o postare pe Twitter în care s-a declarat dezamăgit de situație. Mai ales că el era vaccinat și avusese doar teste negative la coronavirus.

Sunt în autoizolare de luni, după ce NHS Track&Trace a considerat întreg zborul nostru din 21 iunie către Marea Britanie ca fiind cazuri de contact direct cu o persoană care a fost testată pozitiv cu Covid câteva zile mai tărziu. Patru teste negative în ultimele opt zile şi vaccinat cu schema completă înseamnă zero. Total dezamăgit”, a scris Darren Cahill pe rețelele de socializare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI