Pe ce loc se va situa Simona Halep, după turneul de la Wimbledon. Cum va arăta clasamentul WTA

Autor: Chivu Ana - 08:41, 12 iul. 2019
Pe ce loc se va situa Ssimona Halep după turnerul de la Wimbledon? Iată clasamentul WTA

Simona Halep va urca în clasamentul WTA după turneul de la Wimbledon. Campioana noastră nu va câștiga însă altă poziție dacă se va impune în ultimul act. Cu toate astea se va apropia foarte mult de Karolina Pliskova, aflată pe locul 3.

Clasament WTA: Ce loc va ocupa Simona Halep după turneul de la Wimbledon?

Simona Halep a ajuns pentru prima oară în finala turneului de la Wimbledon, lucru care o va urca în clasamentul WTA. Sportiva va putea ajunge de pe locul 7 pe locul 4. Jucătoarea nu va câștiga altă poziție dacă se va impune în actul ultim, dar în acest caz s-ar apropia de Karolina Pliskova, sportivă ce se află pe locul 3, la numai 122 de puncte. Doar 324 de puncte mai lipsesc pentru a fi aproape de locul 2 mondial, ocupat acum de japoneza Naomi Osaka. Liderul este Ashleigh Barty, de 672 de puncte.

Simona Halep are un total de 1.170 de puncte în acest moment, după atingerea finalei pe iarba londoneză și după ce a stat pe bară după turul al treilea de anul trecut. Diferența dintre finalista și câștigătoarea la un gram slam este de 700 de puncte, conform News.ro. Campioana noastră va urca putea urca pe locul al 2-lea, dacă va câștiga la Londra, după Barty. Finala mult așteptată de la Wimbledon dintre Simona Halep și Serena Williams va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, la orele 16:00.

Clasament WTA: Ce loc va ocupa Simona Halep după turnerul de la Wimbledon?
Clasament WTA: Ce loc va ocupa Simona Halep după turnerul de la Wimbledon?

Halep, convinsă că o va învinge pe Serena Williams

„Am jucat multe meciuri împotriva Serenei Williams şi unele dintre ele au fost foarte echilibrate. Am învăţat din aceste partide că am şansa mea. Acum, sunt convinsă că pot să o înving. Bineînţeles, o respect enorm pentru ceea ce a făcut în tenis şi pentru ceea ce face în continuare, dar mă simt foarte puternică mental. Vom vedea ce va fi, va fi o provocare uriaşă”, a declarat Simona Halep, relatează digisport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI