Sorana Cîrstea, din ce în ce mai sus. Ce a reușit iubita lui Ion Ion Țiriac după victoria de la Wimbledon

Sorana Cîrstea, din ce în ce mai sus. Ce a reușit iubita lui Ion Ion Țiriac după victoria de la Wimbledon
Sorana Cîrstea, din ce în ce mai sus. Ce a reușit iubita lui Ion Ion Țiriac după victoria de la Wimbledon

Sorana Cîrstea este aproape în formă maximă la Wimbledon. Iubita lui Ion Ion Țiriac are un 2021 senzațional, care a readus-o în prim-planul tenisului mondial. Jucătoarea din Târgoviște a reușit să se califice în turul 2 al turneului de Grand Slam. Ea a trecut de britanica Samantha Murray (230 WTA), scor 6-3, 6-3.

Sorana Cîrstea, din ce în ce mai sus, la Wimbledon

Sorana Cîrstea a început bine și turneul de la Wimbledon. Jucătoarea de 31 de ani a învins-o în primul tur pe britanica Samantha Murray (230 WTA), scor 6-3, 6-3. Anul 2021 se dovedește unul foarte bun pentru Sorana, până acum. A câțtigat turneul de la Istanbul, cel de-al doilea titlu din cariera ei, apoi a atins și finala competiției de la Strasbourg. După o sperietură cauzată de o accidentare la Madrid, care a obligat-o să ia o scurtă pauză, Sorana a revenit cu forțe noi. A reușit să ajungă până în turul 3 la Roland Garros, fiind învinsă de slovena Tamara Zidansek, cea care avea să joace finala turneului.

Acum, Sorana Cîrstea este în fața unui nou test dificil. În turul 3 al competiției de la All England Club o va avea în față pe puternica jucătoare din Belarus, Victoria Azarenka, fost lider mondial. Dar iubita lui ion Ion Țiriac se poate inspira din mesajul pe care l-a primit chiar de la acesta la o postare pe contul de Instagram. În dreptul unei fotografii de-ale Soranei, Ion Ion Țiriac a comentat cu mult patos, trimițându-i un mesaj puternic de încurajare.

Câștigătorii nu pierd niciodată, ei învață și persistă! Indiferent de ce se întâmplă, ești PUTERNICĂ și suntem cu toții mândri de tine, fie că soarele strălucește sau că plouă”, a comentat în limba engleză fiul miliardarului, la poza Soranei.

A urcat multe locuri în clasamentul WTA

Rezultatele bune din teren, se reflectă și în locul ocupat de Sorana în ierarhia mondială. De-a lungul anului, ea a urcat în mod constant în clasamentul WTA. Înaintea turneului de la Wimbledon, se afla pe locul 45, dar, după victoria din primul tur, a urcat pe 40 în ierarhia WTA Live, ce indică schimbările de poziții în timp real. Dacă va trece și de Azarenka, Sorana Cîrstea poate urca până pe locul 37 al topului mondial. Ea s-ar apropia și mai mult de cea mai bună clasare pe care a avut-o: numărul 21, în august 2013.

Pe de altă parte, Sorana Cîrstea a fost inclusă pe lista jucătoarelor românce care nu vor participa la Jocurile Olimpice, deși sunt calificate. Chiar Ion Țiriac, tatăl iubitului ei, dar și președinte al Federației Române de Tenis, a dat vestea.

Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat, nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg, au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel”, a declarat Ion Țiriac, conform DigiSport.

Deocamdată, Sorana nu a comentat în niciun fel informația, preferând să se concentreze pe parcursul ei de la Wimbledon.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI