04 iul. 2024 | 21:00

De ce nu este bine să speli rufe vinerea. Multe gospodine nu țin cont de această regulă

Utile
De ce nu este bine să speli rufe vinerea. Multe gospodine nu țin cont de această regulă
De ce să nu speli vinerea

Rânduielile bisericești spun că, în anumite zile, credincioșii nu au voie să spele rufe. De-a lungul anilor, superstițiile și-au găsit loc în sufletele și în casele românilor, așa că aceștia respectă cu sfințenie anumite obiceiuri. Află în continuare de ce nu este bine sa speli rufe vinerea!

De ce nu este bine să speli rufe vinerea

De obicei, românii țin cont de obiceiurile bisericești atunci când vine vorba de interzicerea unor lucruri, prin care spălatul hainelor în zilele de vineri. Se spală sau nu rufe în această zi?

Ei bine, tradiția populară românească spune că nu e bine să speli rufele în această zi de post, deoarece aceasta este ziua Sfintei Parascheva, dar și ziua în care a murit Mântuitorul Iisus Hristos. De ce nu este bine sa speli rufe vinerea?

Multe gospodine nu țin cont și bagă haine la spălat în această zi. În schimb, alte persoane consideră că aduce ghinion să speli rufele vinerea.

Ce se poate întâmpla dacă speli hainele vinerea

Cunoscutul bioenergoterapeut Lidia Fecioru a detaliat de ce nu este bine să speli rufele în această zi. Conform acesteia, ziua de vineri are o vibrație aparte. Pentru cei care nu știu, în această zi este celebrată Sfânta Parascheva, considerată protectoarea fecioarelor, a mamelor și călugărițelor. Câți dintre noi știm că nu se spală rufele vinerea?

„Orice zi are vibrația ei și informația ei. Ziua de Vineri ține de Parascheva și de Sfânta Vineri. Povestea mama noastră când eram noi foarte mici și își construise casa. A lucrat și sâmbăta și duminica, nu ținea sărbătorile, avea patru fete. A spus că a visat-o pe Sfânta Vineri care era plină de vopsea, de var și a întrebat-o de ce era așa.

Sfânta Vineri i-a zis că lumea nu o sărbătorește. Nu se spală în tradiția noastră românească.  În această zi e un fel de sărbătoare, de pregătire de weekend“, a explicat Lidia Fecioru, în cadrul unei emisiuni televizate.

De ce nu este bine sa speli rufe vinerea

De ce nu este bine sa speli rufe vinerea

Speli în această zi, atragi necazuri

Totodată, cei care bagă haine la spălat în zilele de post, vor avea parte de sărbători triste. Și persoanele care spală haine în post vor atrage asupra lor mari necazuri, mai ales sufletești.

Nu doar europenii respectă anumite tradiții despre spălarea rufelor în anumite zile, ci și alte naționalități. De exemplu, în China, oamenii nu-şi spală hainele în prima şi a doua zi a Anului Nou, deoarece în aceste zile se sărbătoreşte naşterea lui Shuishen (n.r. zeul apei). În Suedia aduce ghinion să-ţi speli cearşafurile în ziua sau în toată săptămâna de Paşte.

Ce este interzis să faci în Miercurea albă

În fiecare an, creștinii ortodocși sărbătoresc Miercurea Albă sau Sfânta Miercuri  în Săptămâna Luminată, perioada imediată ce succedă Paștele. Ce tradiții și obiceiuri sunt în această zi importantă. În Săptămâna Luminată ai voie să speli și să faci curat în zilele de miercuri, joi și sâmbătă. În prima zi de vineri după Paște creștinii celebrează sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.

În Miercurea Albă sau Sfânta Miercuri, așa cum este denumită a treia zi din Săptămâna Luminată, gospodinele țin cont de anumite tradiții și obiceiuri.

De exemplu, se spune că în Miercurea Albă nu trebuie să îți speli părul, deoarece vei încărunți mult mai repede. Sfânta Miercuri nu este zi de post, prin urmare ai dezlegare la pește. Nu se mătănii, doar închinăciuni.

În ceea ce privește treburile casnice, în Miercurea Albă poți pune rufe la spălat, iar bărbații pot munci câmpul. În schimb, femeilor le este interzis să muncească, deoarece se spune că ai lucra de „nunta șoarecilor”, însemnând să aduci rozătoarele în casă şi să nu ai tot restul anului bucate pe masă.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Fotografii INCENDIARE: Cele mai FRUMOASE femei din ROMÂNIA au arătat aproape TOT
Stirile PROTV
Marine Le Pen anunță că, dacă va câștiga alegerile, va interzice Ucrainei să folosească rachetele franceze în lupta cu Rusia
EVZ.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Digisport.ro
FOTO Președintele Recep Erdogan a intrat în vestiar, după ce Turcia a fost eliminată de la EURO 2024! Ce a urmat
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
Cum s-a răspândit o boală înfiorătoare printre familiile regale din Europa. Mulți descendenți ai Reginei Victoria, uciși de afecțiunea rară
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!
Parteneri
Oana Roman, VICTIMA unei răzbunări! Vedeta NU a putut dormi toată noaptea... DE NEIMAGINAT
Redactia.ro
Ai mâncat pepene? Nu-i arunca coaja la gunoi! Iată ce poți face cu ea
Click.ro
Laura Cosoi și Adela Popescu, POZATE GOALE pe plajă! Fotografia e pe net
Vocea.biz
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe să-și caute părinții și face o descoperire tulburătoare
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Ținuta provocatoare purtată de Daniela Crudu la botezul copilului. A atras toate privirile
EVZ.ro
Theo Rose și Anghel Damian, o nouă escapadă! Unde au mers de această dată cei doi îndrăgostiți: "Extraordinar!" / VIDEO
Spynews
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
Capital.ro
Horoscop 8 iulie 2024. Berbecii îşi găsesc liniştea, Racii se luptă cu morile de vânt
Antena 3
El a plecat de acasă și a renunțat la verighetă. Gestul făcut de vedetă e dovada clară că divorțează. Artista suferă cumplit: „Sunt mai slabă ca niciodată”
Avantaje
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Mediaflux
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu să își ducă până la final momentul. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro